mynewspapers.net

Uppgifter & ansvar av en sjukgymnast

Uppgifter & ansvar av en sjukgymnast


Arbetar med patienter som behöver fysisk rehabilitering, utför sjukgymnast olika uppgifter att bidra till deras återhämtning. En kandidat måste ha minst en 4-årig examen för att arbeta i detta yrke. Många arbetsgivare, dock kommer endast att de med en nivå examen. Dessutom måste de i detta yrke licensieras till praxis inom deras tillstånd av sysselsättning. Karriär webbplats College Crunch anges att sjukgymnaster i 2010, tjäna en medianinkomsten för £43,030.

Patientens bedömning

Först och främst utför en sjukgymnast en fullständig bedömning av patientens fall. Detta inkluderar en grundlig genomgång av patientens sjukdomshistoria erhålls genom medicinska journaler och ställer frågor om relevanta detaljer om villkoren för skador. Sjukgymnasten kan också samråda med lämpliga vårdpersonal att effektivt fastställa bästa möjliga kurs för rehabilitering. Dessutom utför en sjukgymnast en myriad av tester på patienten. Förutom standard blod arbete, kan tester köras för att bedöma hjärta, muskler, nerver och jämvikt. Resultaten av dessa tester undersöks för att korrekt diagnostisera de aktuella frågorna.

Återhämtningsplanen

När bedömningen är klar och alla frågor diagnostiseras, framkallar en sjukgymnast en fullständig plan för återhämtning för patienten. Denna plan kan bestå av många aktiviteter för att rehabilitera patienten. Övningar och speciella rörelser som ska utföras på ett konsekvent sätt kan föreskrivas, förutom massage regimer och dragkraft. För särskilda behov, såsom förskrivning av läkemedel, hänvisar en sjukgymnast patienten andra yrkesgrupper för att säkerställa att patienten får den vård som behövs för återvinning.

Rådgivning

En viktig del av jobbet av en sjukgymnast rådgivning. Personer ombord på fysisk rehabilitering för en mängd skäl. Några måste återfå motoriska färdigheter efter en sjukdom eller åkomma som får dem att gå förlorade. Andra, kanske offer för olyckor, måste lära sig att klara och funktion med en total förlust av vissa rörelser, det är fallet med paraplegics. I dessa fall, patienter kan bli omotiverade och, i vissa fall även deprimerad. Det är viktigt för en physiologist vara en utmärkt rådgivare när man arbetar med dessa patienter, hjälpa dem att arbeta igenom deras emotionella frågor. Framgångsrik rehabilitering kräver att en patient är motiverad att göra förbättringar. En sjukgymnast kan även avse patienter mental vårdpersonal i mer extrema fall.