mynewspapers.net

Uppgifter & ansvar av en retail försäljare

Uppgifter & ansvar av en retail försäljare


Retail försäljare arbetar i butiker och andra inrättningar där varorna säljs till kunder. De utför försäljning, kundservice och merchandising funktioner, och kan vara inblandade i den totala driften av butiken. Ingen utbildning efter gymnasiet är normalt krävs för att bli en retail säljare, även om en trevlig personlighet och en önskan att hjälpa kunder krävs. Enligt aktuella data som tillhandahålls av Bureau of Labor Statistics, var medianvärdet timlönen för detaljhandeln säljare £6.40 maj 2008 (se referenser 2).

Försäljning

Retail försäljare gör ofta säljpresentationer till kunder. De kan visa kunderna en mängd olika produkter och förklara funktioner och fördelar av varje, att hjälpa kunden fatta ett välgrundat beslut om ett köp. De också informera kunden om försäljning eller kampanjer som pågår eller händer inom en snar framtid. När kunden gör ett beslut, kan försäljaren också behandla transaktion.

Kundservice

Retail försäljare hjälpa kunder att hitta butiken varor och hantering produktreturer. Vissa försäljare kan anpassa en produkt för att möta kundens behov, såsom i en mäns klädbutik, där en försäljare mäter en kund för en kostym passande. De kan också bistå kunder med stora objekt, till exempel TV-apparater, till sina bilar.

Varuexponering

När det finns inga kunder i deras avdelning eller i butiken, kan försäljare utföra varuexponering funktioner. Detta inkluderar bygga produkt visar och ordna om produkter på hyllan i enlighet med ett förutbestämt layout, känd som ett planogram. De kan även ändra prissättningen på försäljning och PR artiklar.

Store Operations

I vissa detaljhandelsanläggningar kommer försäljare att ansvara för öppna eller stänga en butik. Om öppna en butik, måste försäljaren komma före öppningstid se till att butiken är redo för dagens kunder. Vid stängning, kan uppgifter hör att förena kassaapparater och med dagens inbetalningar till banken för insättning.

Ledningsfunktioner

Vissa försäljare har också ansvaret att hantera en avdelning utöver deras försäljning arbetsuppgifter. Detta kan innebära att beställa varor, vilket gör arbetsscheman och bevaka av andra försäljare. Avdelningschefer hålls vanligen ansvariga för lönsamheten inom deras avdelningar förutom att göra försäljningen.