mynewspapers.net

Uppförandet av en katt som är sjuka och döende

Uppförandet av en katt som är sjuka och döende


En katt som är sjuka och döende kommer att uppleva stora förändringar i dess utseende, beteende, fysiska gestalt och personlighet. Kattägare bör vara medveten om döende symtom för att skilja tillfällig smärta från terminal sjukdom. Några av dessa symtom är aptitlöshet, förändringar i fysiskt utseende och desorientering.

Alla katter reagerar olika på smärta

Som många ägare vet har varje katt en unik personlighet. Även om det finns typiska symtom noteras i döende katter, på grund av var och ens personlighet, varierar några av dessa symtom.

Undvikande av företaget

Newton "Fråga en forskare" webbplatsen (en division av pedagogiska program för Argonne National Laboratory) påstår att en döende katt kommer att söka sig en plats för lugn komfort, från var det vanligen går under sin normala rutin. Dr Mabel Rodrigues påstår också att sällskapsdjur följeslagare (som en annan katt eller en liten hund) "inte får nära om de känner att deras vän håller på att dö."

En tillgiven adjö

Vissa döende katter kommer att låta en familj veta deras döende stats. De kan ge mer kärlek och kanske vaknar älskade familjemedlemmar på mer frekvent basis. "Katt ägare hem veterinär handbok" av Delbert G. Carlson och James M. Giffin påstår att vissa katter spinna överdrivet när i deras sista ögonblick. Ägarna måste urskilja vad som är utöver vanligt för deras individuella katt.

Stora fysiska förändringar

Webbplatsen "Love to Know" påstår att en katt andas kommer att förändras i sin döende Stadium, blir "snabb och ytlig." Kattens sömnvanor kan ändra. Sjuka katter kommer att tillbringa en "majoriteten av tiden i lätt sömn, ibland vakna upp som svar på vad som händer." De kommer att förlora en hälsosam aptit och viktminskning kommer att resultera, som kommer mörkare färgad urin, vätskeretention, och kroppen kyla. En av de mest talande symptomen är en allmän förvirring.

Personlighetsförändringar

En döende katt kan spendera orimligt mycket tid i grooming, till grad att slicka bort en stor del av sin päls. Vissa döende katter kommer att bli fysiskt rastlös och miaow eller "gråta" regelbundet. Förmågan att slicka är mycket viktigt att en katt, för grooming, slickar såren, och liknande. Om denna grundläggande förmåga påverkas, är det ett konkret tecken på fysisk dysfunktion.

Förlust av njutning av livet

PetPlace.com påstår att även kroniskt sjuka katter bör kunna äta och dricka utan andningsproblem, har kontroll över deras urin och tarmrörelser, upprätthålla en uppmärksam och lekfull attityd och utöva rimlig grad. Om en katt inte kan utföra dessa grundläggande funktioner och verkar vara i svår smärta (vilket framgår av de ovan nämnda symtom), kan då djuret vara på sin "sista ben."