mynewspapers.net

Uppfinningar från 1700-talet

Uppfinningar från 1700-talet


1700-talet såg införandet av många uppfinningar i Europa och Amerika, av vilka några har skapats på grund av den amerikanska revolutionen. Många uppfinningar till slut hjälpte till den industriella revolutionen, som kraftigt avancerade och moderniserade hur människor levde på 1700-talet. Järnvägarna byggdes; loket och steam ships inleddes; och olika typer av maskiner var utformade som gjort levande lättare och industrier mer effektiv.

Transport och frakt

Uppfinningen av ångmaskinen och dess tillämpning i olika branscher, som transport och frakt, drivs världen till nya höjder. Idén av ångamotorer har funnits i århundraden. experiment på ångamotorn operation gjordes även decennier innan James Watt kom med sin fullt fungerande ångmaskin modell. Hans modell var en förbättring av en redan befintlig design skapad av en engelsk järn handlare heter Thomas Newcomen. Newcomens motor kom ut 1712 och bestod av en steam-producerande panna och en kolv som flyttat upp och ner. 1764, Watt lagt till en separat kondensor till Newcomens modell, vilket resulterade i en mer effektiv och mer praktisk ångmaskin. Han införde också en annan förbättring 1781 som aktiverade kolven att rotera, istället för sin vanliga upp och ner rörelse. De Ångamotor tillämpning i olika branscher, till exempel järnvägar, gruvdrift och sjöfart drivs världens industrier till nya höjder.

Industrimaskiner

Med uppfinningen av maskiner kunde man avsluta aktiviteter snabbare utan att anstränga sin fysiska energi. Bomull var en av de stora produkterna av USA: s sydligt på 1700-talet. Dess bearbetning gjordes manuellt genom att erhålla bomullsfibrer från frökapslar. I vissa bomull varianter var det också nödvändigt att separera fibrerna från frön, som gjorde bomullsproduktion långsam. I 1794 beviljades en amerikansk ingenjör heter Eli Whitney patent för bomull gin, en maskin som kan skilja bomullsfibrer från fröna ca 50 gånger så snabb som gör det för hand.

Underwater hantverk

Idén om en maskin som kunde resa och attackera fiender under vattnet var en roman och kanske långsökt tanken en gång. Ubåten är en uppfinning av den amerikanska revolutionen, särskilt blockaden av britten längs New York hamnen. David Bushnell var en examen från Yale University, som introducerade den första ubåten i 1776. Hans ubåt var avsedd att strategi brittiska krigsskepp oupptäckt, borra genom fartygens ram och plantera bomber på skroven. Dess design såg ut som en valnöt med en lucka på toppen, en stor skruv för borrning och propellrar, som manövreras för hand. Men militära uppdrag med Bushnells ubåt misslyckades, g det grunden för efterföljande ubåt mönster.

Flygresor

Idén om flygresor, inklusive grundläggande flygande vinge mönster, var omkring hundra år innan någon flygmaskin gjorde ett framträdande. De franska Bröderna---Joseph och Jacques Étienne Montgolfier---introducerade världen till den hot-air ballongen 1782. De utnyttjade ull och halm, som när brända producerade varmluft som lyfte ballongen. Den första framgångsrika luftballong de franska bröderna lanserade steg till en höjd av cirka tusen fötter. Ett år senare, de använde djur som passagerare, och låta ballongen stiga till ca 1.600 fötter. Mer än två århundraden senare, hot air balloon rides finns gemensamma sevärdheter i rekreation parker.