mynewspapers.net

Unika 70s frisyrer

Unika 70s frisyrer


1970-talet revolutionära anda återspeglades i frisyrer av tiden. Flyttar från mycket underhåll bouffant frisyrer av den 50- och 60-talet, omfamnade 1970-talet naturliga frisyrer och längre längder. Under denna tid av hippie och disco stil, det var många bekymmerslösa och unika frisyrer att välja mellan, som populära 70-ikoner som Farrah Fawcett. Många av dessa stilar har kommit tillbaka till stil idag och lätt kan återskapas för ett speciellt tillfälle eller vardagliga vintage stil.

Den befjädrade utseendet

Den befjädrade utseendet var oerhört populära under 70- och bars av både män och kvinnor. Denna stil är mjuk och eterisk, gjort populärt av Farrah Fawcett. Hår har odlats länge på båda sidor, vanligtvis axelhöjd. Lager och omfångsrika, hår skulle borstas tillbaka till sidorna av ansiktet, vilket ger det en befjädrad look. Denna stil var ofta tillsammans med sida-svepte fringe. För att återskapa denna look idag, applicera en fjärdedel-stora mängd mousse i fuktigt hår för att skapa volym. Blås torrt hår med en fat borste, inslagning håret och mete det till "fjäder" ut. Efter blås torkning, Använd en raka järn till ytterligare "fjäder" ditt hår, svängda ditt lager och ansikte-inramning vinklar utåt.

Afro

Frisyrer på 1970-talet betonade naturlighet och låta håret ta sin normala gång. För många afro-amerikanska kvinnor och män, Afro var en populär stil i 70-talet och gjorde ett viktigt uttalande under och efter medborgarrättsrörelsen. Styling en Afro idag är kreativa och lätt. Inslagning en tunn scarf runt håret skapar en bohemisk sommaren utseende, medan du lägger till ett jewelled klipp eller kam tillför elegans för en utekväll på stan.

Hippie flätor

Populärt med stigande hippiekulturen, otroligt långa, raka hår var vanligt under 70-talet. Detta ser ofta mittbena, och med en en-längd skära att betonas enkelhet. Bär långt hår i sidan flätor erbjuds ett unikt 70-snurra på detta bohemiska stilen. Skapa, föna håret rakt och applicera en dime-stora mängd shine serum i hela. Del håret jämnt i mitten med hjälp av en kam. Samla ihop två sektioner av hår, en på varje sida. Fläta håret på båda sidor och säkra med en elastisk. Lägga till en färgstark broderade eller pärlstav pannband över din panna dra utseendet tillsammans. För en extra touch, stoppa in en blomma bakom örat.

Vågig, halv-Up, halv-Down titta

Full av volym och sex appeal, 70-frisyrer också finnas stökigt, vågigt utseende. Denna "bed head" stil innehåller stora lockar i hela håret, och ofta var nålas halv-up. Slitna länge och med kröp under Frans, kan du enkelt återskapa denna look. Antingen ställa in håret med stora runda papiljotter, eller använda en 1-tum eller större locktång Curl håret i hela. Samla in avsnitten ansikte-utformningen av ditt hår och dra tillbaka, sätter dessa bitar till din krona. Reta upp i din krona med en borste för att skapa en rörig, omfångsrika utseende. Böja dina fransar under med en locktång och spritz med hårspray att ställa in stilen.