mynewspapers.net

Ungdomsverksamhet på förlåta varandra

Ungdomsverksamhet på förlåta varandra


Förlåtelse är viktigt att lära sig tidigt i livet eftersom holding agg kan ha en betydande fysiska och känslomässiga inverkan på barn och vuxna. Förlåtelse betyder inte nödvändigtvis att glömma vad hände med dig eller urskuldande olämpligt beteende. Det innebär att du väljer att förlåta den person som såra eller kränkt dig på något sätt. Interaktiva ungdomsverksamhet är en effektiv metod att lära unga människor att förlåta varandra.

Kreativ verksamhet för att främja förlåtelse

Använda konstnärliga verksamhet för att lära lektioner på förlåtelse. Har barnen rita eller måla känslor av ilska eller skada. Nästa, har barnen måla eller rita känslan av förlåtande någon och Jämför skillnaderna. Barn kan också skapa ett collage av känslan av förlåtelse. Läs ett stycke om ett barn som kränker ett annat barn på något sätt. Be barnen att skriva två ändelser till historien. En slut bör betona förlåtelse och andra bör fokusera på hämnd. Diskutera konsekvenserna av de två reaktionerna.

Ballong motion

Ge en 10-tums ballong för varje barn. Har dem skriva ner namn på alla de kan komma på som har någonsin skada dem och som de fortfarande känner ilska mot. Be barnen att andas ut i ballongen för varje person på sin lista. Berätta för dem att driva ut sin ilska i ballongen med deras andetag. Be barnen att nypa av öppnandet av ballongen efter varje utandad andedräkt. Göra en jämförelse mellan vad händer med dem om de inte släppa taget om sin ilska genom att förlåta den person som skada dem. Förklara att ilskan fortsätter att bygga upp inuti dem och kan inte frisläppas förrän de förlåta.

Tung belastning

Lägg tunga föremål som stenar eller stora böcker i en säck efter märkning varje objekt med ord som skada, bitterhet, hat, hämnd, ilska och bitterhet. Fråga två barn som är oförenliga med varandra för att turas om att bära omkring på tunga säcken. Berätta för barnen att bära omkring på känslor som ilska och unforgiveness i deras hjärtan är en ännu tyngre belastning att bära än bära tunga säcken. Förklara att om de väljer att förlåta den person som skada dem eller kränkt dem på något sätt, sedan alla dåliga känslor försvinner och de kommer att vara fri från bördan av att bära omkring. Berätta för dem de är de som är mest ont när de väljer inte att förlåta.

Film klipp diskussion om förlåtelse

Kör ett filmklipp av en film med en punkt om förlåtelse. "Saving Gud" är en film om en ex-con som släpps efter att ha tillbringat 15 år i fängelse. Han hamnar i ett slagsmål med sin vän, och i stället för att förlåta honom, de hamnar i bråk med en kniv, och hans bästa vän dödas. Diskutera vad huvudpersonen kunde ha gjort annorlunda och vad resultatet skulle ha varit om han hade förlåtit sin vän istället.