mynewspapers.net

Underhållsfri landskapsskötsel idéer

Underhållsfri landskapsskötsel idéer


Underhållsfri landskapsskötsel idéer erbjuder skönheten i ett professionellt anlagda gården utan bråken behövs för att upprätthålla att skönhet. Låt oss inse det, tack vare allt fullspäckade scheman och minskad trädgårdsarbete budgetar, underhållsfria landskapsplanering idéer mer meningsfullt än traditionella trädgårdar och landskapsarkitektur. Underhållsfri landskap är också säkrare att utnyttja i områden där det finns branta backar eller mjuk jord att göra gräsklippning, ogräsrensning och vattning en väsentlig olägenhet.

Marktäckande

Gräs och gräsmatta underhåll tar upp mycket tid och pengar, två saker som vi skulle mycket hellre spendera på andra saker som vi verkligen gillar att göra. Istället för att slösa energi och kraft på växande att hålla gräset, ser att andra marktäckande alternativ som är lågt underhåll och ser bra ut också. Lågväxande mark-täckande växter och ivies gör marktäckare och sålla kontroll en enkel allt-i-ett-process. Vissa marken täcker blommar hela året, medan andra behåller endast sina blad under hela kalla årstiderna, som tillhandahåller en ändlös täcke av bladverk, bra för en naturlig landskapsarkitektur design att blandningar med den omgivande miljön. När plocka-marktäckande växter, be din lokala trädgård leverantör för arter som växer naturligt i ditt område. Dessa typer av växter gör bra utan mycket vattning eller underhåll på din sida.

Växter och blommor

En del av trädgårdsarbete processen innebär transplantera nya blommor och växter i trädgården. Eliminera mycket av detta arbete genom att plantera perenner som växer tillbaka varje år i stället för årliga blommor som dör ut varje vintersäsong. Helst bör du överväga inhemska växter som kräver lite eller inget underhåll, spara för en årlig trimning eller kratta för att ta bort döda löv. Minimera mängden tid som du spendera ta hand om din trädgård genom att begränsa hur många växter du har samt samla växter med liknande behov så att om du väljer vatten eller befrukta, kan du göra det i ett enkelt steg.

Träd och buskar

Evergreens är kanske den vanligaste typen av underhållsfria träd och buskar. Dessa arter kräver liten eller ingen beskärning och deras skjul lämnar och visare blir kompost som en framtida näringskälla för anläggningen. Köpa långsamt växande träd och buskar att minska din beskärning ansträngningar. Barrträd, viburnums och fuchsior är vanliga arter som är praktiskt taget underhållsfria och ger färg och intresse i hela trädgården. Undvik att plantera träd och buskar för nära varandra eller till andra anläggningar inom landskapsplanering eftersom detta kommer att kräva extra ansträngning för att ta bort trassliga träden och reparera området.

Exotiska landskapsarkitektur

Rock trädgårdar är i huvudsak det enklaste sättet att införliva underhållsfria landskapsplanering i din design. Vatten har arbete väl att mjuka landskap som har många hårda ytor genom att införa rörelse och ljud. Med tillägg av undervattens växter och fiskar, kan du skapa en vacker vatten tillflyktsort i din trädgård som fungerar smidigt utan bråken beskärning, plantering och ogräsrensning att traditionella trädgårdar kräver. För att minska några av den vård som krävs för större trädgårdar, överväga att ägna en del av ditt landskap för växande vilda gräs. Dessa gräs är bra för din ursprungliga miljö och när etablerat, de kräver lite eller inget underhåll.