mynewspapers.net

Underhåll rengöring checklista

Underhåll rengöring checklista


Att hålla ditt hem ser sitt bästa är en utmaning med barn, husdjur och andra sysslor, som matinköp, komma i vägen. Det är lättare att hålla ett rent hem ren än för att ständigt rengöring ett smutsigt hus. Använda en checklista för att hålla reda på områdena som skall rengöras och vid vilka intervall de behöver uppmärksamhet. Duschen, till exempel, behöver inte rengöras dagligen. köksbänken, å andra sidan, rengörs som används.

Daglig städning

De flesta daglig rengöring uppstår i sovrum och kök. Sängar skall göras dagligen, helst på morgonen. Har din familj placera omedelbart kläder och handdukar från duscha i en korg. Placera bort objekt som leksaker, skor och andra objekt enkelt kvar runt. Har dina familjemedlemmar, särskilt barn, ansvara för att stoppa undan sina artiklar. Att hålla papper från stapla, sortera post och avyttra oönskad skräppost omedelbart. Rengöring guru Martha Stewart rekommenderar rengöring av kastruller och stekpannor, eller åtminstone att placera dem i diskmaskinen, som du har använt dem för att undvika en diskbänk pile-up. Torka upp spill som de inträffar och rengöra köksbänken när du är klar matlagning. Efter rengöring från middag, sopa köksgolvet för att hålla smuts och sot från att bygga upp.

Veckostädning

Vakuum mattor, hårda golv och klädsel varje vecka. I badrummet, tvätta insidan för de dusch och badkar. om gjort varje vecka, har mögel en chans att växa, så uppgiften blir snabbt och enkelt. Ren inuti och utanför toaletter och fåfänga toppar samt handfat. Mopp badrum och kök golv. Ren din köksbänkarna och utsidan av alla apparater.

Månatliga rengöring

Rensa kyl och frys; kasta bort gammal mat och torka av utsidan av ditt kök skåp. Vakuum under möbler vardagsrum och allrum.

Säsongsbetonade rengöring

Vissa saker behöver bara göras eftersom årstiderna växlar, eller en eller två gånger per år. Djuprengöring, bör till exempel rengöring med ånga, mattor och möbeltyger göras var sex till 12 månader, beroende på ditt hushåll verksamhet. Windows ska tvättas på våren och hösten. Ta ner ditt fönsterbehandlingar för rengöring en eller två gånger per år. Rengöra insidan av din ugn, mikrovågsugn och brödrost varannan månad, efter behov.