mynewspapers.net

Ultraljud för knän

Ultraljud för knän


Terapeutiskt ultraljud är ett behandlingsalternativ som används av terapeuter för att behandla djup och mjuk vävnad skador genom ultraljud vågor. Det kan också användas för att hjälpa Ben läker. Under ett ultraljud orsaka ljudvågor vågor av försvinnande att läka knät eller område av skada.

Ansökan

Ultraljud görs genom att tillämpa en gel över skadan. En liten metall enhet används för att sända ut ultraljud vågor att patienten. Detta görs genom att sätta huvudet av metall enheten på knät. Metallen avger ultraljudsvågor som det förs över huden för fem eller så några minuter. Detta kan göras en eller två gånger per dag, beroende på hur allvarlig skadan.

Termisk effekt

Ultraljudet har en termisk effekt på knäskada. Vågorna orsakar en vibration och värme inom vävnaden. Denna värme känsla kan inte kännas av patienten men kan bidra till att öka flexibiliteten i ligament, senor och leder. Detta kan vara mycket fördelaktigt i en snabb behandling och återhämtning.

Minska läkningstiden

Bästa fördelen med att använda ultraljud som behandling för Knäskador är att det minskar läkningstiden. Ultraljudet accelererar läkningstiden av inflammation och ökar blodflödet i hela kroppen. Denna behandling kan också minska läkningstiden när det gäller fixerande brutna ben tillbaka tillsammans. Ultraljud vågor kan användas i ben-calcifying processen.

Vanligaste användningsområdena

Detta förfarande är sällsynt men är vanligast med idrottare på grund av idrottsskador. Förfarandet kan också användas för äldre för att hjälpa till med åldrandet som kan inverka negativt på knäet och andra områden av kroppen. När en person åldras, lederna blir slitna och kan behöva förstärkning. Individer som lider av kalciumbrist kan vara benägna att ben skador. Det är där ultraljud ben-helande förmåga kan vara fördelaktigt.

Varning

Som alltid, är det en bra idé att tala med en läkare innan man beslutar om ett behandlingsalternativ. Läkaren kommer att vara kunna bättre diagnos din skada och ge rätt behandling.