mynewspapers.net

UK lagar på BB kanoner

UK lagar på BB kanoner


En BB pistol bör aldrig betraktas som en leksak. Även om projektilen (en BB eller en pellet) inte lanseras av krut, kan det fortfarande vålla skada. På grund av säkerhetsaspekter har Storbritannien lagar rörande försäljning, transport och användning av BB kanoner. Om du äger eller överväger att köpa en i Storbritannien, kan inte veta lagar landa dig en massa problem.

Klasser av vapen

En BB pistol definieras som en strömsnål air vapen, även kallad en airsoft pistol eller ett luftgevär. Falla under denna kategori, gevär luft kan inte utöva fler än 12 fot lbs. av nosen energi och luftpistoler kan inte utöva mer än 6 fots lbs. av nosen energi. Kanoner över som klassificeras som ett avsnitt 1 skjutvapen, som kräver ett skjutvapen certifikat (FAC) och en annan uppsättning lagar som inte omfattas av BB kanoner.

Ålder lagar

Personer under 14 år inte kan ges eller köpa en strömsnål air vapen. När du fotograferar en annan persons pistol måste han övervakas på alla tider av person minst 21 år gammal. Äldre användare, 14-18 år gamla, kan skjuta utan tillsyn på privat mark (med markägarens tillstånd). Om fotografering på allmän mark, måste hon övervakas av en person minst 21 år gammal. Personer 14 till 18 år kan inte köpa eller ges, en låg effekt luftpistol men personer 18 till 21 år gamla lagligt kan köpa en strömsnål luftpistol.

Användning lagar

Ingen person har en låg powered luft pistol i en offentlig plats utan anledning. Ett exempel på en god sak transporterar vapnet till och från ett målintervall. Fotografering på privat mark, kan inte projektilen inleda någon annans mark utan andra markägarens tillstånd. Dessutom måste en person vara minst 50 fot (15 meter) i närheten av en huvudgata innan skytte pistolen.

Sälja vapen eller delar

En person måste vara en registrerad vapenhandlaren att sälja BB kanoner eller delar. Alla transaktioner måste vara personligen. BBs och ammunition, dock kan säljas via postorder.