mynewspapers.net

Typerna av spetsiga hästskor

Typerna av spetsiga hästskor


Om du rider på slick ytor som gräs, lera eller djup sand, kan du ge din häst mer grepp genom att lägga till "spikar" kallas dubbar till hennes hästskor. Vilken typ av stud du använder beror på vilken typ av yta, sporten, och du och din häst nivå av erfarenhet.

Funktion

Typerna av spetsiga hästskor


Dubbar (kallas även caulks, caulks och pluggar) kan skruvas in din häst skon att ge honom mer dragkraft ungefär som en fotboll cleat eller golf spik. Medan främst används för cross country hoppning, hjälpa dubbar varje ryttare i varje disciplin där större dragkraft behövs inklusive dressyr och hoppning.

Typer

Typerna av spetsiga hästskor


De två grundläggande typerna av dubbar är väg dubbar för hårdare, kompakt ytor och gräs dubbar för djupare fot.

Identifiering

Typerna av spetsiga hästskor


Road dubbar är små, korta fyrkantiga dubbar utvecklat för ridning på Englands hårt packad vägar. Gräset dubbar är mycket längre och har en spets tränga in gräsbevuxna ytor. Några är formade mer som kulor att ge bättre grepp i leriga situationer.

Överväganden

Att välja vilken dubbar att använda kan vara svår och förvirrande. Både väg och gräs dubbar kommer i en mängd olika storlekar och former. Om du är osäker, fråga en expert. Välj den minsta som möjligt för att förhindra skada din häst när i tvivel.

Beredning

Typerna av spetsiga hästskor


Du måste ha din farrier förbereda skon--en process som kallas "borrning och trycka"--innan du kan använda dubbar. Du måste också lägga en plugg i hålen som har borrade och gängade tills du är redo att använda dubbarna.

Varning

Använd alltid dubbar parvis på din hästskor med en mattare stud på insidan att förhindra att din häst skadar sig själv. Placera reglarna i precis innan du är redo att rida och ta bort dem direkt efter din gjort. Slå aldrig en häst eller släpvagn honom med nitar på.