mynewspapers.net

Typerna av Permanent viftande lösningar

Typerna av Permanent viftande lösningar


Perm lösningar faller in i fyra huvudkategorier: exoterm, alkaliska, sura och mild perms för skadade eller färg-behandlat hår. Typ av perm valts beror på flera faktorer inklusive hårtyp, textur och hälsa. Det beror också på vilken typ av curl önskas. Stylister Välj en lösning efter en grundlig konsultation med kunden.

Exoterm Perm

Idealisk för envis, grov och hård-till-curl håret, exoterm perms äger en extra flaska av lösning som värmer när det hälls i den huvudsakliga flaskan lösning. Omedelbart efter blandning lösningen börjar producera värme. Ett plastlock på huvudet fällor i värmen och möjliggör snabbare och jämnare bearbetning av envisa hår. Exoterm perms är reserverade för envis, obearbetat hår (hår utan färgämnen, perms eller blekmedel) och klienter som är mer än 75 procent grå.

Alkaliska Perm

Alkaliska perms, perms med ett pH mellan 8.2 och 9.6 skapa starka curl utan att alltför skada håret. Alkaliska perms är perfekta för fint hår som är envis att krypa ännu kan skadas. Alkaliska perms penetrera snabbt håret, att skapa en stark curl som varar längre än de flesta andra typer av perms. Som de flesta moderna perms kräver alkaliska perms inte en värmekälla att bearbeta.

Sura Perm

Syra-baserade perms, perms med ett pH på 4,5 till 6,5, behandla håret långsammare än alkaliska perms. De är avsedda för mjuk, lätt-till-curl eller skadat hår. Curl skapad med en sura perm är mjukare och fylligare kropp. Curl skapas från en syra perm slappnar snabbt och är mer lämplig för kortare hår som tar emot en hel del extra styling i vardagen. I förflutnan bearbetades sura perms med värme. De behandlas i dag i rumstemperatur.

Skadat hår lösning

Skadade eller färg-behandlade hår kräver en mild, syra-baserade perm lösning. Ibland dock är även den mest skonsamma perm inte tillräckligt för att hålla skadorna på bay. Perm lösningar avsedda för skadat och kemiskt behandlat hår innehåller ofta en extra behandling med balsam eller protein som stärker håret under perm. Skadat hår perms också behandla håret snabbare än andra typer av perms.