mynewspapers.net

Typerna av lila rosor

Typerna av lila rosor


Rosor är romantik och elegans klassiska blommor och lila rosor kan göra ett anmärkningsvärt uttalande i en bukett eller trädgård. Denna färg finns i alla typer av Ros växt sorter (odlade sorter), inklusive hybriden te, floribunda och klättring. Doft, form och lila skugga alla variera mellan olika typer, och ibland även beroende på näringsämnena som finns som rose från jord och gödsel. Lila rosor kan även grandiflora, miniatyr eller hedge rosor.

Nyanser av lila

Lila rosor, oavsett typ, dela in i tre huvudkategorier av skugga: lavendel, lila och purpur. Lavendel rosor är den blekaste nyans, med mer blå än röd definiera den lila färgen, även om de ibland kan visas rosafärgad i bilder. Lila har mer rött än blå i lila, som ibland liknar en vinröd färg, men fortfarande verkligen lila. Slutligen, sanna lila rosor är en perfekt kombination av rött och blått, skapa en iögonfallande, djup lila färg.

Lila Hybrid te rosor

Typerna av lila rosor


Rosa entusiaster utvecklat te hybridsorter av korsning två sorters rosor. Dessa rosor växer tall på raka stammar, oftast med en enda blomma per stam. De är idealiska som snittblommor eller preparatet växter. Sorter av lila te rosor inkluderar Silver Star, Blue Moon, Blå Nilen, blå floden, rostfritt stål och Neptunus.

Lila Floribunda och Grandiflora rosor

Typerna av lila rosor


Floribunda rosor tenderar att vara buskiga, med ett överflöd av blommor på varje stjälk, ibland tenderar att växer i kluster. De är en modern ros som utvecklats av korsning två andra steg typer. Lila floribunda sorter inkluderar Cotillion, Burgundy Iceberg och förtrollad afton. Grandifloras är rosenbuskar liknande form som floribundas, men tenderar att vara större, med sina blommor tar mer av en hybrid-te-rose form. Melody Parfum och sötma finns både grandiflora sorter.

Lila klätterrosor

Typerna av lila rosor


Någon sort av rose, inklusive floribunda och hybrid te, kan utveckla en klättring form. Käppar av klätterrosor är längre och mer flexibla än de av bush former och kan nå höjder på 8 fot eller mer, även om kortare sådana finns också. Night Owl är en lila klättrande ros.

Lila miniatyr rosor

Typerna av lila rosor


Mäter 6 till 36 inches i höjd, är miniatyr rosor ofta säljs som krukväxter, även om de härstammar från utomhus buskar. De flesta moderna miniatyr rosor är upprepa underbyxor, snarare än de enda bloomers de en gång var. Demitasse, Sweet Chariot och Blue Peter är tre varianter av moderna miniatyr rosor.

Buske och lila Hedge rosor

Typerna av lila rosor


En buske ros är helt enkelt en typ av rose som tar på en buske form, medan hedge rosor rosor--oftast en buske ros typ--bildar en häck eller kantlinje. Lavendel Dream, Lavender Lassie, Blue Boy och Outta the Blue är lila buske rosor och doftande lavendel enkelhet är en lila ros häck.