mynewspapers.net

Typer av Viral ögoninfektion

Typer av Viral ögoninfektion


Olika virus kan infektera ögat och leda till virala ögoninfektioner som orsakar symtom, inklusive inflammation, smärta, och ibland ärrbildning på hornhinnan.

Viral konjunktivit

Viral konjunktivit är en typ av rosa öga, en gemensam smittsam ögoninfektion hos barn. Enligt alla om Vision, inga behandlingar är effektiva mot de virus som orsakar viral konjunktivit, men det går brukar bort på egen hand efter cirka fem dagar. Din läkare kan ordinera läkemedel för att minska symtomen.

Herpes keratit

Typ 1 herpes simplex-virus orsakar herpes keratit, som är en virusinfektion som hornhinnan och den vanligaste formen av ögat herpes. Herpes keratit generellt påverkar endast det översta lagret av hornhinnan och vanligtvis läker med ingen ärrbildning.

Stromal keratit

Herpes simplex-virus typ 1 orsakar också stromal keratit, en sällsynt infektion som går djupt in i lager av hornhinnan. Stromal keratit kan orsaka ärrbildning, förlust av syn och blindhet.

Iridocyklit

Iridocyklit är en allvarlig typ av ögat herpes där iris och omgivande vävnader inuti ögat bli inflammerad. Det orsakar allvarliga känslighet för ljus, suddig vision, smärta och rodnad.

Bältros

Herpes Zoster (bältros) kan infektera ögat. Enligt National Eye Institute, läkare ordinera ofta muntlig antiviral medicin för att minska risken för virus som infekterar celler djupt i vävnaden, vilket kan förvärra och ärr på hornhinnan.