mynewspapers.net

Typer av vintergröna prydnadsträd

Typer av vintergröna prydnadsträd


Medan det finns ingen enhetlig definition av vad som utgör en prydnads träd, dessa träd generellt växer till en höjd på 25 till 35 fot eller mindre, och är uppskattad för en unik eller standout egenskap, som färgglada blommor eller tilltalande gren strukturer. Prydnadsträd kan hittas i alla delar av landet. De finns i både lövfällande och städsegröna sorter, med både lövskog och barrskog prydnadsträd tillgängliga.

Cherry Laurel

Den körsbär lagerträd (Prunus caroliniana) växer till 20 till 40 fot i mognad och är känd för dess doftande bladverk och dess förmåga att locka fåglar, enligt Florida State University. Växtens vita blommor visas på senvintern eller tidiga våren, med blåsvarta frukter som lockar fåglar och annat djurliv. Detta är en beteshagarna vintergröna träd som också kan odlas som en buske genom korrekt beskärning. Cherry laurel är en inhemska träd som finns i varmt klimat områden med fuktig jord, och varierar från North Carolina och Texas.

Mugo furu

Mugo tallen (Pinus mugo) är ett stort buskage eller en liten prydnads träd som infördes från Europa i 1779, enligt North Dakota State University. Denna barrträd vintergröna har mörkt gröna nålar som finns kvar i fem år, och har lila till rödaktig-tan blommor med mörk brun frukt. Det växer till mellan 3 och 20 fot hög, är väl anpassade till ett utbud av jord texturer och kan växa så långt norrut som USDA zon 2. Det passar bra som en urban prydnads träd, särskilt i små gårdar, eller för landskapsplanering.

Holly träd

Holly trädet kommer i många varianter, inklusive amerikanska järnek (Ilex opaca) och dahoon järnek (Ilex cassine). Dessa beteshagarna träd är naturligt i Nordamerika och är mycket populär som dekorativa evergreens. Några kan odlas som stora buskar, medan andra växer prydnads höjder av omkring 30 fot och andra kan växa ännu högre. Dessa träd har mörkt grön eller glänsande gröna blad. De har oftast vita blommor med ljusa röda frukter som lockar ett stort antal insekter, fåglar och andra vilda djur.