mynewspapers.net

Typer av vaxer används för precisionsgjutningPrecisionsgjutning informationscentrum för den förlorade vax tekniken gjuter skapelsen, som används i tusentals år. Vaxet används för dessa formar måste ha vissa egenskaper om processen skall bli framgångsrik. Vaxet ska vara ogenomskinliga snarare än att rensa så att konstnären kan visualisera arbetet; Det måste också behålla en bra balans mellan flexibilitet och sprödhet. Slutligen, vaxet måste ha en konsistens som gör det möjligt att förbli en fast medan hantverks arbetar det. Endast en relativ handfull vaxer fylla alla dessa kvalifikationer.

Grundläggande typer av gjutning vax

Precisionsgjutning har blivit en mycket komplex industri med nyare vaxer med en mycket mer komplicerade make-up än de som används för tusen år sedan. De tre grundtyper av vax är dock fortfarande lika effektivt som någonsin för enkel precisionsgjutning. Du kan köpa tre stalwarts---bivax, paraffinvax och petroleum vax---på kvalitet konst leverans butiker. Bivax bokstavligen produceras av bin, och både paraffinvax och petroleum vax är kol-baserade produkter med den största skillnaden mellan dem centrering på längden på kolkedjan av molekyler.

Industriella gjutning vax

Dessa vaxer är en mycket specialiserad form skapad från hartser och petroleumprodukter av mycket komplicerade kemiteknik. Industriella vaxer fylla behoven i investeringar gjutning som enkelt bivax och paraffin sorten inte kan uppfylla. Användning emulgerade mönster vax---mycket återvinningsbara olika---när du behöver en enkel borttagning från die hålrummet. Löpare vax är själv ett återvunnet vax; dess största fördelen ligger i dess styrka när du behöver en härdigare produkt för en svårare gjutning. Använda specialist vax för att producera produkter avsedda för montering. Standarden och mest mångsidiga av vaxer kallas en fylld mönster vax eftersom dess funktioner kan du använda det i någon typ av gjutning.

Vax för att göra reparationer

Ibland förekommer brister i produkter från investeringar gjutning. Du kan använda specialiserade vaxer för att reparera dessa fel. Du kan exempelvis använda en kräm-typ vax att dyka upp igen avvikelser som visas på ytan av den färdiga produkten. Dessa typer av vaxer kallas helt enkelt reparation vaxer. de främsta skillnaderna mellan dem ligga i deras smältpunkten och deras förmåga att hålla sig till andra former av vax.