mynewspapers.net

Typer av två-manna Crosscut sågar

Typer av två-manna Crosscut sågar


Traditionella två-manna crosscut sågar tillverkas i endast två grundtyper, men olika tillverkare erbjuder flera distinkta tand mönster och blade vaxljus.

Längder

Kör idag vanligtvis mellan fyra och sex fot lång, var två man sågar i äldre tider byggd för större arbete än ved. Loggning av sågar i Pacific Northwest var ibland 16 fot i längd eller mer.

Blade typer

CrossCut sågar görs fortfarande i både fällning och kapning mönster. Bladet av en avverkning såg är konkav och lättare än bucksaw, som har en tyngre bygga och rak rygg.

Kona

Antingen stora typ kanske marken i en av tre stilar, den enklaste är en flat grind med jämn tjocklek i hela. Högre kvalitet sågar kommer att avsmalna marken eller crescent avsmalnande, med ryggar tunnare än skärande tänder.

Crescent Taper

Typer av två-manna Crosscut sågar


De bästa sågar är marken med crescent koniska, tjockare i mitten av bladets längd än i ändarna. Detta blad också smalnar mot baksidan att ytterligare minska bindande i kerf.

Tand mönster

Den enklaste crosscut tand stilen är den vanliga stilen, med såg tänder ställa eller böjs omväxlande på vardera sidan. Flera mer effektiva stilar som mästare och Lance använda två eller fler skärtänder skild från en räfsa tand med en matstrupen.