mynewspapers.net

Typer av toalett tank vattenventiler

Typer av toalett tank vattenventiler


Har funnits bevis på snålspolande toaletter anor så långt tillbaka som 2500BC, men tekniken förlorades när Romarriket föll. Moderna snålspolande toaletter har en porslinsskål med en sifon byggdes. Skålen är översvämmad snabbt med tillräckligt med vatten att fylla sifonen röret och tyngden av vattnet i röret orsakar skålen att tom. När nivån sjunker under en kurva i hävert, luft går in och bryter hävert och spolning hållplatser.

Flyta fyllning kulventiler

Typiska tank-titulera toalett har en fylla ventil och en infälld ventil. Några toaletter, särskilt äldre, anställa en float kulventil fyllning. Ventilen öppnas och stängs av en flottör på slutet av en float arm. När tanken är tom, orsakar vikten på flötet på slutet av armen ventilen att öppna, fylla tanken. När vattnet når en tillräckligt hög nivå, lyfter flötet orsakar ventilen att stänga.

Flyta kopp fylla ventiler

Float kopp fylla ventiler fungerar ungefär på samma sätt som float kulventiler. I stället för en flyta på i slutet av en arm, float koppen är toroidal (munk-formad) och glider upp och ner runt en cylinder. Float kopp fylla ventiler används i nya toaletter och är ofta valt att ersätta float kulventiler. Förutom att vara mer moderna, de tar upp mindre plats och är lättare att justera.

Stängnät spola ventiler

Typer av toalett tank vattenventiler


Den andra ventilen i tank-titulera toalett är infälld ventilen. Stängnät spola ventilen består av en stängnät eller stängnät boll som ligger ovanpå ett stort hål i botten av tanken. Den är ansluten till flush handtaget av en kedja, och när spola handtaget trycks stängnätet lyfter tillåter vatten att rusa in i skålen och sifon. Denna ventil har fördelen av enkelhet, men det är benägna att läcka.

Sifon spola ventiler

Sifon spola ventiler är inte ny teknik. De uppfanns av Thomas Crapper på 1880-talet och har varit kontinuerligt i bruk sedan. Den har ingen tätning brickor som kan slitas ut och läcka. När Forsa handtaget dras pressas vattnet in i en sifon. Hävertera åtgärden tömmer tanken i skålen där den skål sifon fortsätter arbetet. Dess låga potential för läckage är viktigt för vatten konversation.

Flushometer eller Sloan ventiler

Typer av toalett tank vattenventiler


Kommersiell eller industriell toaletter och urinoarer göra använda av flushometer eller Sloan ventil, infördes 1906 av Sloan Valve företag. Denna ventil använder trycket från vattnet matarledningen istället för gravitation för att fylla skålen. När handtaget dras, är ventilen öppen. Vattnet rinner förbi en membran som innehåller ett litet hål som gör att vatten i, och när vattentrycket på båda sidor av membranet utjämna, ventilen stänger.