mynewspapers.net

Typer av Terra Cotta trädgård krukorHistorien om terrakotta lera går så långt tillbaka som 10,000 B.C. Excavated krukor längs Nilen bevisa värdet av denna jordiska substans till de tidiga egyptiska kulturerna. Terra cotta är en form av porösa brunröda clayware skapad med en oglaserad yta. Jorden är delvis torkade, hand gjutna i form och sköt i en ugn. Terrakotta färg kontrasterar väl med blommor och gröna blad, och porösa av adobe lera kan växter andas och dra vatten. Flexibiliteten i terrakotta levereras i storlek och former av trädgård krukor.

Den Standard blomkruka

Denna struktur är vad de flesta människor föreställa sig när de tänker på en terrakotta kruka trädgård. En vanlig blomkruka har en stor cirkel på toppen. Behållaren tunnar gradvis mot botten för att passa inuti en dränering-bricka. Medan de flesta krukor är runda, finns det ingen ange formen för den grundläggande blomkruka. Vissa kan vara kvadratiska eller rektangulära. De flesta har en avsmalnande design och en avfasad kant längst upp. Skönheten i standard terrakotta potten är frihet. Terra cotta blomkrukor skapa volym i trädgården när du experimenterar med storlek variationer. Dessa krukor kan vara fristående på marken eller placerad på en stabil yta, till exempel en tabell eller hylla. Avlopp brickor sälja brukar separat från basenheten. Facken kan vara terrakotta att matcha potten inredningen eller en billigare plast modul.

Piedestal planteringsmaskiner

En piedestal plantageägare har en pott för bladverk och en kolumn för att hålla bit. Kolumnerna sitta under centrum stöd före spridning till en bredare bas som ger stabilitet. Krukor kan vara vanligt, snidade, räfflade eller målade beroende på smaken av trädgårdsmästaren. Lägg till några piedestal plantageägarna i kontrast med andra sorter av trädgård krukor i rummet eller utrymmet. Ofta ett alternativ för däck eller uteplats, piedestal plantageägarna ger en sofistikerad stil som gör dem dekorativa accenter som praktiska enheter. En piedestal planter fungerar bra att betona dörröppningar eller att linjen en sökväg. Den enda piedestal konfigurationen drar ögat till det och bli focal plats i området.

Uppseendeväckande former och färger

Att skapa bitar i terrakotta är en konstform som möjliggör en mängd olika former och stilar. Skålar har en bred bas att kurvor att producera en kort, tjock planter. Detta formulär kommer kontrast med andra former. Det finns ett omfattande urval av tvingande former i terrakotta krukor. Lera kan vara gammaldags i ett djurs eller människors skulptur, öppna högst upp för att göra det möjligt för plantering. Terra cotta jars fungerar fint för släpande blommor eller vinstockar för att skapa en enskild visning. Lerkrukor kan målas, dekorerad med d blandning eller prydd med tyg eller trim. Gäller en antiquing glasyr din kruka med patina finish eller mässing polska.