mynewspapers.net

Typer av SUV-fordon

Typer av SUV-fordon


Sport utility fordon (SUV) är populära fordon val för många konsumenter. De erbjuder gott om interiör utrymme, en högre förarplatsen och mer lastkapacitet än sedaner. Det finns många typer av stadsjeepar att välja mellan, och att hitta rätta beror till stor del på storleken på din familj och hur du tänker använda din nya bil.

Mini stadsjeepar

Mini stadsjeepar blev populär med produktionen av Jeep CJ-serien, den första riktiga off-road konsumenten fordon som blev Wrangler och gett upphov till ett marknadssegment. Dessa mini stadsjeepar, med deras kort wheelbases är mycket lättmanövrerad i snäva gränserna som i skogen. Medan den ursprungliga mini modellerna hade wheelbases så kort som 80 inches, har nyare modeller som Fiat Sedici längre sådana. Sedici mini SUV har en hjulbas på 98 inches.

Kompakt SUV: ar

Kompakt SUV: ar är större än deras miniatyr kusiner och generellt kommer med bättre acceleration, hantering och prestanda, tillsammans med mer längd och last utrymme. De har också oftast mer bekväma interiörer och ett bättre urval av funktioner. Populära modeller inkluderar Toyota RAV4, Honda CR-V, Ford Escape och Suzuki Grand Vitara.

Mellanstora stadsjeepar

Anses ibland vara ett alternativ till en minibuss, passa mellanstora stadsjeepar behoven hos många familjer tack till deras ökade makt och inre utrymme, och känslan av säkerhet som kommer med att vara i ett större fordon. Många mellanstora stadsjeepar har en valfri tredje sätesraden. Populära modeller inkluderar Ford Explorer, Jeep Grand Cherokee, Chevy kavaj och Dodge Durango.

Stora stadsjeepar

De största stadsjeepar erbjuda konsumenterna mer lastutrymme, mer inre rum och oftast mer makt. Vanligtvis med sittplatser för åtta eller nio, är stora stadsjeepar som GMC Yukon, Chevy Tahoe och Suburban och Ford Expedition populära för sin dagliga utilitarism och tillförlitlighet.

Crossover stadsjeepar

Crossover stadsjeepar är bil-baserade, unibody-konstruktion, tall, wagonlike fordon som har blivit ett populärt alternativ till traditionell lastbil-baserade stadsjeepar. Delningsfilter vanligtvis uppnå bättre bränsleekonomi och erbjuda mer bekväma interiörer än många andra stadsjeepar, och de utför på vägen som en bil och inte som en pickup. Populära modeller inkluderar Ford Edge, Kia Sportage och Honda Pilot.

Lyxiga stadsjeepar

Lyxiga stadsjeepar finns i många storlekar, men det som skiljer dem åt är deras rika och lyxiga funktioner som lädersäten, navigationssystem och inbyggt underhållningssystem. Konsumenterna betalar en rejäl prislapp för funktionerna plysch emellertid. Populära modeller inkluderar Cadillac Escalade, BMW X 6 och Mercedes-Benz GL450.

Off-Road SUV: ar

Stadsjeepar var en gång sanna terrängfordon, med kort wheelbases, hög markfrigång och fyra-hjulsdrivna system som kan navigera i svår terräng. Även om off roaders är nu en mindre nisch av SUV-marknaden, modeller som Nissan Xterra, är den ursprungliga Ford Bronco och hela Land Rover serien fortfarande uppskattad för kapacitet.

Hybrid SUV: ar

Hybrid SUV: ar har blivit mer populära under de senaste åren, tack vare sina gas-smuttar sätt. De flesta hybrid SUV: ar är uppfräschade versioner av en nonhybrid modeller. De erbjuder liknande funktioner som vanliga stadsjeepar och kan även vara berättigade till skatteavdrag att kompensera deras något högre prislappar. Populära modeller inkluderar Ford Escape Hybrid och Mercury Mariner Hybrid, Dodge Durango Hybrid och Toyota Highlander Hybrid.