mynewspapers.net

Typer av sten för hus

Typer av sten för hus


Sten är mångsidig och kostnadseffektiva byggnadsmaterial. Fieldstone, granit och creek stenar är attraktiva som väggkonstruktion eller som en fernissa. Du kan köpa koloniala vägg sten i tunna skivor eller som tung vägg sten för ett klassiskt traditionellt utseende. Byggnad med sten erbjuder olika fördelar och kostnadsbesparingar. Stenväggar gjord av creek sten eller fieldstone göra huset verkar en mer naturlig del av sin miljö och tjocka stenväggar hålla ett hus mycket svalare på sommaren.

Fieldstone

Typer av sten för hus


Fieldstone är en klassisk byggnad som är materiell. Många hem är byggda med fieldstone väggar toppas av cedar bordläggning eller ceder loggar för en mer rustik look. Fieldstone är också ett bra material för att bygga eldstäder och skorstenar. Fieldstones är stenar Funna i åkrar och betesmarker. Varje år, efter vinter snön försvinna, har fältet stenar i det som inte var där i höst. Handlingen av frost orsakar stenar att stiga till ytan av marken. Jordbrukare i New England använde dessa stenar till att bygga hus stiftelser och robust staket.

Koloniala sten

Typer av sten för hus


Medan fieldstone är utvinns från åkrar och betesmarker, kommer koloniala stenen från stenbrott. Oregelbunden stenen är formad i platta bitar för väggkonstruktion. Koloniala sten ger en vägg ett snyggt skulpterade utseende och finns i små storlekar för vägg faner eller i tunga bitar för väggkonstruktion. Pennsylvania Bluestone används ofta att göra koloniala vägg stenar. Koloniala stenmurar är mortared och förstärkt med stål spännband. Varje sexton inches av sten tillämpas på väggen är förankrad med stål spännband som vinklar upp och är fästa i trä bakom stenen för stöd, vilket hjälper till att förhindra stenen från hängande eller faller.

Granit

Typer av sten för hus


Granit är en gemensam byggmaterial eftersom det kommer i flera olika färgade varianter. Granit mur sten är utvunnet och skär i bitar för vägg och fanér konstruktion. Granit byggsten finns i flera former. Du kan täcka ett hus med tunna granit bältros, rough cut granitblock eller avslutas med en mosaik granit faner. Sten väggbeklädnad används ofta som en vända över konkreta murade väggar. Graniten och annan sten är mortared i kurser och fäst till murverk med förstärkning stålsätter remsor. Granit takpannor används också i vissa områden.