mynewspapers.net

Typer av spindlar: svart med vita prickar

Typer av spindlar: svart med vita prickar


En svart och vit spindel bara gick scuttling förbi dig i trädgården och du undrar om du ska vara orolig. Förmodligen inte. Mycket få typer av spindlar i Storbritannien är farliga för människor. Men utomlands, spindlar som svarta änkan, ibland har vita tecken på en svart kropp. Många andra ofarliga spindlar har svarta kroppar med vita fläckar, så det är bra att veta hur till berätta differensen.

Hoppande spindel

De flesta svarta spindlar med vita fläckar hittar du är en typ av Hoppande spindel. Även om namnet låter skrämmande, dessa spindlar är inte farliga för människor. Den hoppande spindeln fått sitt namn eftersom det stjälkar eller väntar på sitt byte och sedan hoppar för att fånga måltiden. En hoppande spindel har en fuzzy utseende. Svarten förkroppsligar har olika märkning beroende på art, men ofta har band av vitt på benen och några vita tecken på baksidan. Hoppande spindlar är små med kort, tjock ben.

Svarta änkan

Vi tänker ofta på den svarta änkan som att ha en röd timglasform på hennes kropp, men manliga och omogen svarta änkan kan ha vita fläckar. Märkningarna som löper längs the spider på sidorna och baktill. Bett av antingen manliga eller kvinnliga är farligt. En viktig funktion i att identifiera svarta änkan är väldefinierade markeringar på en stor mage.

Vitryggig korsspindel

Vitryggig korsspindel faktiskt har vita tecken på dess mörka baksida. Markeringarna kan variera från vitt till grädde till gul och kroppen är en dämpad svart, snarare än den djupa svarten av en svart änka. Benen har band av svart och vitt (eller gul) och buken har en oval eller blad-form. Dessa spindlar är utmärkta för bekämpning av skadedjur i din trädgård.

Wolf spider

Wolf spindlar liknar hoppspindlar eftersom de har fuzzy mörka organ och vissa har vita tecken. Dock är de flesta arter färgmönster nyanser av grå snarare än skarp svart och vitt. Wolf spindlar tenderar att vara små och medelstora spindlar, med en kropp som mäter upp till 2,5 cm (1 tum) med benen. Wolf spindlar biter människor och bettet måste vara tenderade att av en läkare, men giftet är inte dödlig.

Crablike taggiga orb vävare

När du ser dessa spindlar, kan du inte ens vet du tittar på en spindel. Dessa spindlar har udda-formade magar med taggig utskjutande delar ger spindeln ett crablike utseende. Några av dessa spindlar har svart magar med vita tecken (eller tvärtom) och andra har röda markeringarna. Dessa intressanta spindlar är inte skadliga för människor.