mynewspapers.net

Typer av sockerrör växter

Typer av sockerrör växter


Sockerrör växter generellt växer i tropiska miljöer och har många användningsområden, inbegripet användning som livsmedel, möbler och dekoration. Många sockerrör växter kan växa från styckning härrör från äldre anläggningar och sedan plantera dem i marken. Många av växterna har sitt ursprung i asiatiska och afrikanska länder, men finns nu i hela världen.

Sockerrör

Sjuttio procent av världens socker kommer från sockerrör. Sockerrör är en perenn växt som växer bra i fullt solljus i torr jord. Brasilien och Indien producerar de flesta av världens socker. Sockerrör växter är riklig i områden som får en hel del regn, liksom tropiska områden. Sockerrör skördas omkring ett år efter planteras; Det är planterad våren från sticklingar från äldre anläggningar. Dess användning i livsmedel produceras genom att krossa växten för att släppa sin juice, som sedan förädlas till socker.

Gyllene sockerrör Palm

Gyllene sockerrör palm, även känd som areca palm, är i allmänhet finns i tropiska miljöer. Gula stjälkar växer upp till 20 fot lång. Det fanns ursprungligen i Madagaskar. Det har också gula blommor på dess stjälkar och blad. Gyllene sockerrör palmer kan växa inomhus eller utomhus i fuktig jord, och anläggningen växer inom två till sex månader efter frön eller sticklingar är planterade. Det används ofta som en naturlig staket på grund av dess densitet och snabb tillväxt.

Dracaena

Dracaena växter finns i många varianter inklusive Massangeana, Dracaena Rikki och röd kant Dracaena växter. Mjölig fel och spindel kvalster är ett av de vanligaste växtskadegörare. Massangeana, även känd som havreväxten, kan växa bra i lowlight miljöer. Rikki mångfalden är en populär inomhus val på grund av dess slående gul-randiga blad. Röd-edge Dracaena kan växa upp till 15 fot lång och har lila ränder i centrum av dess gröna blad. Röd-edge Dracaena sockerrör kan vara böjda för att växa till böjda former.

Bambu

Bambu är ett sockerrör växt som härstammar från Sydostasien och Afrika. Växten trivs i tropiska miljöer och är också lämplig för inomhusbruk samt. Bambu kräver inte mycket solljus och växer bäst i väder som sträcker sig från 18,3 till 21,1 grader C. De torkade käppar är ofta gjorda i möbler, staket och dekorationer.