mynewspapers.net

Typer av sko tyg

Typer av sko tyg


Skor kommer i en mängd olika former och storlekar, från nätta sandaler till robust arbetskängor till snygga sneakers. Med ett unikt par tillgängliga för varje tillfälle, kan skor klä upp en outfit eller tillhandahålla den komfort du behöver att komma runt. Tillverkare använder många typer av tyg för att göra skor, en av de mest framträdande som läder. Det finns dock ett flertal andra sko tyger, inklusive duk, satin och även denim.

Läder

Läder är ett naturmaterial som är idealisk för skor eftersom det erbjuder komfort och hållbarhet. Kommer från hudar och skinn från olika djur som kor, krokodiler och ormar, används läder i olika typer av skor för män och kvinnor. Dessa inkluderar pumpar, loafers, stövlar och brogues. Lädret är mycket porös och absorberar lätt vatten, vilket gör den känslig för regn och snö. Skydda din läderskor med en all-weather läder beskyddare att få det längsta slitaget av dem.

Canvas

Canvas är ett tyg som vanligtvis används för att göra sneakers. Ursprungligen härstammar från hampa, består duk nu av andra tåliga material som bomull och lin. Canvas är en extremt mångsidig skor material eftersom det är lätt att rengöra och lätt att färga. Med sådana ett stort utbud av färgglada tygskor tillgängliga, kan du bara få svårigheter plocka ett par.

Nylon

Nylon är ett syntetiskt tyg som ofta finns i löparskor. Utvecklades i början av 1930-talet, är nylon ett ljust och luftigt tyg som kan vävas för att täcka på utsidan av en löparsko. Nylon är idealisk för löparskor eftersom det låter foten andas, vilket är särskilt viktigt för idrottare som ständigt är i rörelse.

Satin

Produceras från låg-twist Glödtrådgarner, satin är en överdådig tyg favör för brudklänningar och skor. Det finns flera olika typer av satin, inklusive satin duchesse, en skarp satin används ofta i brud-kappor, och slipper satin, en tyngre, styva satin används för skor. Om du söker en ännu mer påkostade brudkläder skor, välja en silk satin tyg.

Denim

Denim är inte bara för jeans. En tuff och mångsidig bomullstyg, denim har sitt ursprung i 1700-talets Europa, där det var eftertraktade i Frankrike, England och Italien. Idag är denim en garderob krampa och kan även vara den primära tyg för en fashionabla par skor, oavsett om de är sneakers, ballet flats eller wedge sandaler.