mynewspapers.net

Typer av sko ensam material

Typer av sko ensam material


Sulorna på en sko kan spela en viktig roll i ditt beslut att köpa ett par över en annan. En uppsjö av sko-tunga material finns i industrin och tillverkarna välja de material de använder noggrant. Där du, konsumenten, kommer att bära dina skor, vad du gör i dem och även hur materialet förvärvas kan gunga tillverkaren mot ett material eller en annan, precis som det i slutändan kommer att påverka ditt beslut att köpa.

Gummi sulaMånga traditionella canvas sneakers och höga toppar, som Converse All Stars och brittiska tennisskor, funktionen gummi sula. Gummi sula kan formas från gummi ensam, eller de kan blandas med andra material. Vissa syntetiska föreningar också simulera den flexibilitet och skydd av gummi, och de används ensam eller tillsammans med andra material för att komponera de sulor och organ av skor avsedda för användning på stränder. Vattentäta skor och stövlar, som Wellington stövlar, kan vara tillverkade av gummi, eller de kanske har en blandning av gummi och polyvinylklorid i sin design. Tunn gummi är en gemensam enda material för småbarn, eftersom det ger skydd och skid-motstånd medan de kör, hoppa och spela.

Lädersulor

Typer av sko ensam material


Läder av högsta kvalitet kohud används ofta för att förhindra halk på trägolv, kakel och andra släta ytor. Dubbla lager flexibla lädersulor också erbjuda samma motstånd mot slirning och skapa en något tjockare sula för mer foten skydd. Mocka, som är mycket mjuk, möjliggör mer flexibilitet och sinnesintryck till fötterna. Mocka används ofta för inomhus skor, tofflor eller mockasiner, som inte behöver ge skydd från väder eller skräp. Mocka kan också vara dubbla lager för extra värme och skydd.

Syntetiska material

Många syntetiska material som används i sko-sole design och konstruktion. Förutom polyvinylklorid används polyuretan och neopren ibland för att tillhandahålla en flexibel sula med mycket bättre skydd än andra flexibla material. Neopren används inte bara för mänskliga skor, men också i stövletter för sökning och räddning hundar, som utnyttjar materialets flexibilitet medan de klättra eller köra samtidigt förlita sig på dess seghet att skydda dem från faror.

Återvunnet material

Senaste trenderna i sko konstruktion har sett införandet av återvunnet material i sko konstruktion. Tre kända skotillverkare göra användning av återvunna däck för att konstruera sina sulor. Timberland Earthkeeper varumärket har sulor gjorda av en blandning av 42 procent återvunna däck gummi och virgin gummi. Bakvatten Unswooshers har sulor skära direkt från däckmönstret av återvunna däck, och de lämnar en distinkt däck slitbanemönster på snö eller mjuka marken. Earth Footwear använder 70 procent återvunnet material i innersulor av sina skor.