mynewspapers.net

Typer av Sand för att göra en form för gjutningSandgjutning är en gammal gjuteri teknik enligt anpassad Part.net är det mest använda gjutning tekniken i världen. Denna process används för att skapa stora metall delar, komponenter och bitar, men hobbyister skapar ofta små hushållsapparater gjuterier av sina egna. Eftersom formar måste ofta förstöras för att ta bort delen, är sand ett praktiskt material. Alla sand används för gjutning blandas med ett bindemedel stelna mögel innan metall hälls.

Grön Sand

Enligt anpassad Part.net är grön sand den billigaste och mest använda sanden för gjutning. Grön sand består av 90 procent kvartssand, tre procent vatten och sju procent lera. Grön sand är också kallad vatten bundna sanden, enligt Casting Hobby, eftersom den använder vatten till förbindelsen sand och lera. Vanligt förekommande lera är bentonit, som finns i hobby och hem-gjuteri gröna sands. Bindemedel används ibland istället för lera för att göra grön sand. Exempel på industriella bindemedel är kåda och kollagenbaserade material.

Olja-bundna sanden

Olja-bundna sanden är gjuteri sand som använder olja istället för vatten som en bindningmedel. Hobbyister som olja-bundna sanden eftersom det är lättare att använda, det inte ånga som vatten-bundna sanden och det ger en finare yta. På grund av sanden ger inte denna typ av gjutning rena ytor. Sanden är alltför porös att få en jämn yta. Olja har mer av en klibbig karaktär än vatten. Det kan fylla i porerna mellan sand partiklarna och därför olja-bundna sand ger en något finare ytstruktur.

Torr Sand

Torr sand är bara kvartssand blandas med ett organiskt bindemedel. Dessa mögelsvampar är först bakas i ugn innan det används till gjuten metall. Värmen stärker och härdar sand gjuter, enligt industriell metall Casting.com. Denna typ av sandgjutning ser mer exakta mått och färre felaktigheter. Gjutgods med mer komplicerade mönster görs enklare i torr sand gjuterier. Denna process är mest för att göra stora föremål som motorblock och konstruktion delar.

Nr-baka Sand

Nr-baka sand är blandad med en flytande harts eller plast som härdar i rumstemperatur. Blandningen är skapad i en hög hastighet mixer, då hälls i en låda som innehåller en prototyp av den artikel som du vill göra. Denna "positivt" är gjord av trä eller metall. Sanden packas runt objektet antingen för hand eller med en maskin som använder komprimering och blandningen får härda. Det är skuren i två halvor, "dra", eller nedre halvan, och "cope", eller övre halvan. Enligt General Foundry, nr-baka sand formar förhärdar inom några minuter. Sedan positivt tas bort och alla kärnor sätts på plats. Mögel är förseglade shut metall hälls.