mynewspapers.net

Typer av rutigt tyg

Typer av rutigt tyg


Tänk på rutigt tyg, och bilder av skotska highlanders kan komma att tänka. Rutiga tyger är dock inte begränsad till Skottlands Tartans. Plädar kommer i fyra grundläggande typer. Plädar används i kläder och hem inredning samt så någonstans mönster används, till exempel tillbehör såsom ryggsäckar, pappersvaror och datum böcker.

Madras

Slitage Madras Pläd och du kommer sannolikt att förknippas med preppy. Ljusa färger används för att göra en Pläd design som är tryckt på lätt bomullstyg. Prepsters och nattklubbar att landet omfamnade det efter den övre skorpan i Storbritannien gjorde det populärt. Brittiska officerare tog hem från Madras, Indien, i det sena 1800-talet. Indiska weavers det var inspirerade av de skotska tartans bärs av några av de trupper, och använda vegetabiliska färgämnen att skapa färgglada tyger. Denna Pläd är perfekt för sommaren, så du ser det ofta på sommar jacka, shorts och även simning kostymer.

Tartans

Tartans är plädar som representerar specifika skotska regioner och klaner. Denna Pläd använder ljusa och mörka färger på Ulltyg. Dess historia är omdebatterat, men håller mest Tartans påbörjade innan Jesus Kristus föddes. Hela byar bar den samma Tartan i någon form av kläder, oftast eftersom byn vävare gjorde en mycket lång bult av tyg som alla används för att göra kläder. Den mest anmärkningsvärda Tartan kläder är kilt. Tartan tyg och mönster är dock nu gjorda i alla typer av kläder och accessoarer.

Glen rutigt

Glen rutigt använder en kombination av små och stora kontroller för att skapa en houndstooth design. Den kommer från Glen Urquhart, Skottland, och heter Glen Plaid för korta. Det är tryckt på ull och den visas oftast i mäns och kvinnors kavajer, kostymer och Överrockar. Det är dock också populär som ett mönster på andra objekt av kläder, som siden band, halsdukar och näsdukar. Det används även i vissa sängkläder samlingar. Glen rutigt traditionellt i dämpad brunt och grått ut men moderna formgivare skriva ut i alla färger.

Buffalo kontrollera

Buffalo kontrollera Pläd är namnet för ett mönster av stora kvadrerar kontrollerna i två alternerande färger. Denna Pläd är som mycket som amerikanska skogshuggare enligt Tartan är associerad med skottarna. Skogshuggare bar ofta röd och svart buffalo kontrollera jackor av ull och buffalo kontrollera skjortor av flanell. I själva verket började Woolrich företaget göra buffalo kontrollera skjortor tillbaka 1850. I dag kontrollera buffalo plädar används för alla typer av kläder och hemvaror.