mynewspapers.net

Typer av ren tyg

Typer av ren tyg


Ren tyget är någon typ av transparent eller halvtransparent material. På grund av deras förmåga att låta ljuset i har skira tyger länge varit ett populärt val för gardiner. Många skira tyger drapera också fint, vilket gör dem ett gemensamt urval för formella kappor och klänningar. De lättaste och gauziest skira tygerna är ett populärt val för partiet utsmyckning, särskilt för bröllop, proms och andra formella tillfällen.

Chiffong

Chiffong är en lätt ren tyg som kan göras från siden, bomull eller konstfibrer. Det är vanligt förekommande i formella klänningar tack vare det faktum att det draperier väl och är relativt billig. Tyget kan antingen vara färgade eller tryckta. Förutom klänningar, kan det användas för att göra draperier, bed halsdukar och kostymer.

Voile

Voile är en annan ren vävt tyg. Det är oftast, men inte alltid, tillverkad av bomull. Voile har en lätt känsla och används ofta i draperi, men kan också användas i kläder och sängkläder. Voile tyg kan vara färgade eller tryckta med mönster.

Organdie

Organdie är en ren tyg med en skarp konsistens till den. Den är tillverkad av bomull och fibrerna är vridna under vävning, att göra tyget formbara. Stärkelse måste läggas för att göra tyget permanent skarpa, som den naturliga skärpa kommer tvätta över tid. Organdie används i klänningar, blusar och barnkläder samt i hantverk som scrapbooking.

Skira

Gossamer är ett icke-vävda tyg som är ljust och fint i konsistensen. Det är en billig tyg som kan köpas i en mängd färger och används ofta i partiet utsmyckning. Gossamer kan användas för att skapa bakgrunder, dekorera möbler, slå in presenter eller kan knytas till bågar. Den lätt tyg kan också jämnas ut och återanvändas.

Rayon

Rayon är en tillverkade fiber som härleds från trädet cellulosa. Tyngre än de flesta andra skira tyger, rayon varierar från ren till ogenomskinlig. Det utvecklades ursprungligen som en ersättning för dyrare sidentyger, även om rayon faktiskt aldrig ersatt silk. Rayon används regelbundet i en mängd olika kläder och heminredning objekt. Det är också regelbundet blandas med andra material, inbegripet bomull, ull, siden, polyester och acetat.

Nylon

Nylon är en annan tillverkade fibre utvecklades först som en ersättning för siden. Nylon är en mycket ren men starkt tyg som bildas från en syntetisk polyamid. Nylon är populära eftersom det är billigt, lätt att tvätta och elastiskt. Det används ofta i Strumpor och underkläder, samt kläder som klänningar och blusar. Det kan också användas för heminredning, inklusive sängkläder och gardiner.