mynewspapers.net

Typer av remskivor i hemmet

Typer av remskivor i hemmet


En remskiva är en maskin som används för att lyfta eller sänka objekt. Den enklaste remskiva uppbyggnaden består vanligen av ett rep i ett hjul med en räfflad kant. När en änden av repet dras, hjul drag, som i sin tur kan flytta objekt eller minska bördan av att göra arbete. Först av dessa enkla maskiner var sannolikt användes i gamla tider, men remskivor används fortfarande idag, inklusive i och runt den genomsnittliga hem.

Curtain Pull

Sladden drog för att öppna eller stänga draperier är kopplad till en remskivan systemet i gardinstång. Denna remskiva gör ned tunga draperier lättare eftersom hjulet absorberar de flesta av kraft. Liknande trissa system används för att höja och sänka persienner eller justera mörkarna att öppna eller stängda positioner.

Flaggstång

Flaggstänger innehålla en trissa system som ger användaren möjlighet att lyfta och sänka flaggan. Denna mekanism är enkelt, med ett fast trissa hjul på toppen av stången och en fixtur till Fäst änden av repet på botten. Fäst flagg klipp längst ned i repet och dra nedåt repet så att trissa hjulet att dra flaggan upp stången. Även om denna remskiva inte minska den ansträngning som krävs att höja flaggan, tillåter det användaren att nå ett område som han annars inte kunde.

Cykel kedja

Vid första anblicken verkar en cykel kedja använda en annan enkel maskin; emellertid drev på en cykel är endast redskap-formade och en drivs inte av styrkan av den andra. Kedjan ansluter till en cykel bakhjul använder en trissa att ta förslaget från fötterna på pedalerna och flytta hjulet framåt.

Garageport

Garagedörrar systems använder en trissa liknande den som används på flaggstången. Äldre garageportar har ofta remskiva kedjan inuti garaget på ena sidan av dörren, och användaren drar ner på kedja att dra garagedörren öppen. Batteridriven garageportar använder samma trissa princip, men användaren behöver inte längre utföra kroppsarbete för att öppna dörren.

Klädstreck

Linjer som används för torkning kläder utanför ofta består av en tvåhjulig remskivan systemet som sträcker sig över bakgården. Repet skapar en loop med ett hjul i varje ände. Användaren kan börja fästfunktionen kläder till linjen på ena änden och dra linan mot henne att flytta kläder bort, skapa mer utrymme för att hänga våt tvätt.

Dumbwaiter

Dumbwaiters var en gemensam remskiva-driven enkel maskin i äldre hus. Syftet med denna maskin var att flytta artiklar till andra våningen i huset, som en varuhiss. Det användes oftast under middagsbjudningar så Kökspersonalen kunde sända kurser på övervåningen från köket utan att störa parten. Dumbwaiter set-up bestod av en axel inuti väggen med lös remskivor bifogas ett fall som innehåller artiklar. Fallet är höjas och sänkas genom att dra repet gängade genom den huvudsakliga trissan.