mynewspapers.net

Typer av PTO axlar

Typer av PTO axlar


Kraftuttaget eller PTO, axlar är extremt viktiga delar av traktorn. De är det element som överför kraften från traktorn oavsett genomföra kan vara ansluten till traktorn. De enheter som kan drivas av en PTO axel inkluderar roterande gräsklippare, mata slipmaskiner, Vitryssland och grain bin skruvar. PTO axlar var en av de viktigaste faktorerna i inom jordbruket i Nordamerika på 1930-talet och de används fortfarande i stor utsträckning. PTO axlar kommer i flera huvudtyper.

Transmissionsaxlar PTO

En överföring PTO axel är den tidigaste formen av PTO axel. Den ansluten direkt till överföringen av fordonet i fråga. Det största problemet som uppstår med den här typen av en PTO axel är att axeln stannar när traktorn, och det är också ur funktion när traktorn tas av redskap. Detta kan orsaka allvarliga problem när du klipper, och delar av området som ska klippas kommer inte att fångas. Traktorer utrustade med denna typ av PTO axel kräver ofta vad som kallas ett överskridande koppling eller ett kontinuerligt löpande, PTO axel. Ett överskridande koppling förhindrar PTO axel kraft vid överföring, vilket kan resultera i traktorn inte stanna när operatören önskar det till.

Live koppling PTO axlar

En levande koppling, eller två steg, PTO axel kan traktorns transmission att köra på två lägen. Att trycka på halvvägs på kopplingen kommer att lösgöra överföringen men inte PTO-axeln, medan du trycker på den hela vägen kommer att lösgöra transmissionen och PTO. Detta tar bort faran av PTO axel stoppa medan operatören byta redskap på traktorn, således inte att avbryta arbete oavsett genomföra är kopplad till PTO axel på gång.

Oberoende Kraftuttag axlar

Oberoende Kraftuttag ha en egen koppling, som kan drivas oberoende av traktorns transmission. Oberoende PTOs kommer i två undertyper, mekaniska och hydrauliska. En mekanisk oberoende PTO axel kommer med en separat på-av väljare, som är separat från PTO Manöverspak. En hydraulisk oberoende PTO axel har en enda väljare för båda.