mynewspapers.net

Typer av populära kläder & smycken på 70-talet

Typer av populära kläder & smycken på 70-talet


1970-talet fortsatte 1960-talet förehavanden av social förändring, från medborgerliga rättigheter till kvinnors frigörelse. Mode och smycken av 70-talet var liknande meddelanden och folket i tiden--högt och allt annat än diskret. Ljusa färger, excentrisk design, stort hår och ännu större byxor kännetecknar utseendet på 1970-talet.

Platåskor

Under 1970-talet, plattform klackar höjas från 1/4 tum till 4 inches. Både och män och kvinnor västen platåskor. Sulorna på plattform skor skisserat ofta psykedeliska mönster och klara färger. Vissa platåskor med fishbowls som innehåller levande fisk i vatten i sulorna. Snart efter skorna blev populär, uppstod en rädsla för eventuella hälsorisker. För att upphäva farhågorna, borrade vissa människor hål i de tjocka sulorna för skor att göra gå lättare och minska trycket på baksidan.

Kortkorta kjolar

Medan de flesta saker fick större i 70-talet, blev kjolar kortare. Minikjol vunnit i popularitet under detta årtionde. I början av 1970-talet organiserat en grupp av förare som en kampanj för att öka populariteten av minikjol. Hot-byxor vurm knoppades av minikjol och blev också en stapelvara i 70-talet mode. Varma byxor hade den samma Innerben som en typisk minikjol men innehöll en liten bit av tyg mellan benen. Vissa kvinnor valt varma byxor som ett alternativ till minikjol till stöd för kvinnornas befrielserörelse.

Facklor och Bell-bottoms

Under 1970-talet, både män och kvinnor iklädde utsvängda eller klocka botten byxor och denim. Folk bar facklor under hela decenniet, en look som utvecklats till full klocka botten runt 1975. Facklor och bell-bottoms sitta åtsittande mot midja, lår och höfter, då lossa och öka från knäna nedåt. Den enda skillnaden mellan de två stilarna är mängden bredd i den nedre halvan av tyget. Utsvängda byxor likvideras som den konservativa versionen av den fullfjädrad klocka botten.

Bangles

Kvinnor på 1970-talet lekte armband smycken gjorda av olika material. Ett armband armband innehåller inte ett spänne eller nedläggning. Kvinnor helt enkelt sno sina fingrar glida på armbandet. Bangles av detta årtionde kom i trä och plast mönster och ljusa, livfulla färger.