mynewspapers.net

Typer av plåt böjar

Typer av plåt böjar


Plåt bockning är en process genom vilken ductile sheet metals bildas i olika former. En broms tryck eller maskin tryck böjar plåt i olika former med olika bockning processer. En stansmaskiner metall i en botten form kallas en dö för att skapa den nödvändiga formen. Olika krökning processer forma metall till V former, U former eller kanal former.

Air böjning

Air bockning innebär att trycka på plåt med en punch i en botten form kallas en dö. Plåt bockning av luft böjning är möjligt på grund av det låga tonnaget av metall krävs. Den nedre dör behöver inte ha samma radie av punsch. De verktyg som används kan justeras och luft bockning erbjuder större flexibilitet än andra former av böjning. Air bockning kräver mindre krökning kraft än andra former av böjning. Air böjning har sina begränsningar och garanterar inte korrekta resultat. Plåt av olika tjocklek kan böjas i en mängd former med hjälp av air böjning.

Botten böjning

Botten böjning populärt kallad bottoming former V böjer sig på plåt. Stansen tvingar plåt mot V-öppning i botten die. Botten böjning kräver fem gånger kraften används av luft böjning och erbjuder större noggrannhet i plåt bockning än luft böjning. Botten böjning kräver olika typer av verktyg för olika vinklar av böjar och för olika tjocklekar av plåt. Detta gör botten böjning processen mer betungande än luft böjning. Botten böjning saknar flexibilitet air böjning.

Mynta

Coining krök processen innebär att trycka metall i botten dö med en böj styrka på 5 till 30 gånger som en air böj. Denna kraft orsakar permanenta utformningen av plåt. Mynta erbjuder högsta precision bland böj processer. De höga kostnaderna för mynta gör det en mindre populär metod jämfört med luft böjning.

Roterande böjning

Roterande bockning kräver inte en punsch trycka metall i form och använder en rocker trycka metall i botten tärningen. Vippan är en fritt roterande cylinder och roterar som pressen former former på plåt. Roterande böjning gör vinklar större än 90 grader i en enda tryckning.