mynewspapers.net

Typer av Pionus papegojor

Typer av Pionus papegojor


Pionus papegojor är en vanlig typ av sällskapsfåglar. Dessa färgglada papegojor är oftast intelligent, vänligt och lugnt, vilket gör dem ett bra val för någon som letar en angenäm sällskapsdjur. Dessa papegojor är också relativt lätt till omsorg for, jämfört med andra papegojor. Det finns åtta typer av Pionus papegojor.

Blå-Headed Pionus

Blå-headed Pionus papegojor är medelstora fåglar, växer till mindre än en fot lång. De har gröna fjädrar på sina kroppar, med mörkt blå fjädrar på deras halsar och huvuden. Även om många Pionus papegojor inte bra på att lära sig ord, är den blå-headed Pionus inte känt för detta drag.

Vitkronad Pionus

Vitkronad Pionus papegojor är en mindre Pionus typ, växer till endast omkring 9 inches lång. De är mycket intelligent och har stark, nyfiken personligheter. Vitkronad Pionus papegojor har blå, gröna eller gula ludd på deras kroppar, och en lapp av vita fjädrar på topparna på deras huvuden.

Brons-winged Pionus

Som namnet antyder, har brons-winged Pionus papegojor oftast mörkt blå fjädrar över deras kroppar och brons eller bruna fjädrar på sina vingar. Dessa fåglar har också ibland vita chins eller krage. Brons-winged Pionus papegojor växa till ungefär en fot lång, och har en något stocky utseende. De är ett typiskt exempel på Pionus rasens vänliga, mindre krävande natur.

Maximilians Pionus

Maximilians Pionus är en papegoja som är mycket trainable, och är särskilt bra på att lära sig orden. De tenderar att vara mycket lydig och också har en älskvärd personlighet, vilket gör dem en exceptionell val för en sällskapsdjur. Dessa fåglar verkar färgas drably, ofta visar massor av dämpade toner och greys. Men när sett i solljus, visar Maximilians Pionus papegojor en bländande samling av subtila, lysande färger. Maximilians Pionus är en av de större Pionus typer, oftast växer upp till ungefär en fot lång.

Coral faktureras Pionus

Korall faktureras Pionus papegojor är 's mycket lik Maximilian Pionus, i storlek, färg och personlighet. Dessa fåglar är en av de mer vänligt Pionus typerna och är lätta att träna. De är färgade dämpad grönt och blått och sport en ljust rosa eller röd näbb, i motsats till de andra typerna av Pionus papegoja gul näbb.

Dusky Pionus

Dusky Pionus färgas inte lika briljant som andra typer av Pionus papegojor. Deras fjädrar verkar vara ett utbud av bruna, violer och blues. Den skumma Pionus är en av de bullrigare Pionus papegojor, men är fortfarande relativt ganska jämfört med annan papegoja rasen. Dusky Pionus papegojor har skarpa minnen och är lätta att träna. De excellerar i lärande lätt tricks. Dessa Pionus papegojor är medelstora, upp till mellan 9 och 10 inches lång.

Plommon-krönade Pionus

Plommon-krönade Pionus är ett av de ovanligare typerna av Pionus papegojor och säljs inte generellt som sällskapsdjur. Dessa papegojor är allmänt grönt längs sina kroppar, med röda eller lila markeringar längs huvudet och halsen.

Vithuvad Pionus

Vithuvad Pionus papegojor skiljer sig från white-capped Pionus i att de har mer vit färga längs huvudet och halsen. Dessa vita fjädrar är ofta tippas med rött. Kroppen fjädrarna på Vithuvad Pionus sträcker sig från rött till brunt. Dessa fåglar inte säljas brukar som husdjur och är mest vanligt förekommande endast i vilt.