mynewspapers.net

Typer av pärlor & stenar

Typer av pärlor & stenar


De flesta konsumenter är bekant med ädelstenar och halvädelstenar juveler, men det finns många andra klassificeringar av pärlor och stenar.

Ädelstenar

Ädelstenar är indelade i två kategorier: ädelstenar och halvädelstenar, och det finns bara fyra typer av ädelstenar--diamond, emerald, ruby och sapphire. Halvädelstenar exempel inkluderar, men begränsas inte till, agat, aquamarine, hematit, Citrin, kvarts, topaz, turkos och opal.

Identifiering

Ädelstenar kan delas in i tre huvudkategorier: crystalline kontra amorft, ekologisk kontra oorganiska och mineral kontra rock. Kristallin pärlor är gjorda av en enda kristall som en diamant eller en ruby, och de kommer från ett enda element som en diamant innehåller kol. Amorfa stenar är gjorda av olika ämnen. Komponenterna kan vara kristaller, men pärlan sig är inte en enda kristall--turkos, t.ex. Ekologisk stenar består av material som en gång var en levande organism eller associeras med ett. Till exempel bärnsten är fossil sav och pärlor som kommer från ostron. Oorganiska stenar kommer från nonliving material--exempel är rubiner, smaragder och ametister. Mineraler är en singulär materialet som skapats genom geologiska processer. Diamanter, rubiner och jade är i denna kategori. Stenarna består av ett flertal mineraler. Ett exempel är lapis lazuli.

Klassificering

Pärlor kan kategoriseras ytterligare beroende på deras kemiska sammansättning, deras kristallen strukturerar, optiska egenskaper, färg och hållbarhet. Kemisk sammansättning avser stenar som består av ren eller sammansatta element. Det sätt som delarna av en kristall radas upp bredvid varandra bestämmer dess kristall struktur klassificering. Optiska egenskaper är resultatet av en pärla kemiska sammansättning och kristallstruktur. Enkelt uttryckt hänvisar den till hur en sten ser ut och hur det huvudaxeln ljus. Färg är resultatet av absorption eller överföring av ljus. Det definieras i termer av nyans, ton och intensitet. I geologi hänvisar hållbarhet till en sten hårdhet.

Sten syntetisk

Tillverkad stenar är utformade för att efterlikna naturliga stenar. Ett exempel är cubic zirconia, en syntetisk diamant tillverkad av zirkoniumoxid. Det har varken den kemiska sammansättningen eller de fysiska egenskaperna av den äkta varan.

Roliga fakta

Förutom smycken har stenar av alla slag andra användningsområden. Diamanter, till exempel används för vissa sågblad, för deras styrka. Astrologi associerar specifika stenar med vissa födelse tecken. Utövare av naturreligioner som Wicca och hedendom tilldela magiska egenskaper olika stenar. I denna tradition, vissa sammanslutningar är standard: •Diamonds är en symbol för renhet, en förstärkare av energi, och sägs behandla syn problem. •Emeralds är stenarna inspiration och tålamod. De är trodde till stöd i återhämtning efter infektioner och för att behandla allt från bihålor och lungorna till hjärtat, ryggraden och muskler. •Quartz kristaller erhålls lätt. De sägs vara den mest kraftfulla helande och energi förstärkare på hur de formas. Kvarts stimulerar immunförsvaret och balanserar kroppen. •Turquoise tror att vara en kraftfull healer av både kroppen och sinnet och ändra färg att varna för risken för otrohet.