mynewspapers.net

Typer av överbelastning

Typer av överbelastning


En ansamling av vätska eller svullen vävnad i kroppen, särskilt lungorna eller näshålan, benämns överbelastning. Överbelastning kan vara en irriterande och obehagligt tillstånd i bästa och ganska allvarliga i värsta fall. Olika typer av överbelastning är nästäppa, överbelastning av lungorna och kronisk hjärtsjukdom.

Nästäppa

Nästäppa, även känd som en täppt näsa eller nasal blockering, är en vanlig typ av överbelastning. Det kan åtföljas av en rinnande näsa. Nästäppa kan orsakas av ett virus, som en förkylning eller influensa, allergier, bakterier eller en sinus-infektion. Smitta, inte ett överskott av slem, orsakar blodkärlen inuti näsan för att bli inflammerad och invändig beklädnad av näsan sväller. Nästäppa är på den minst sagt irriterande, det kan också leda till snarkning, sova andningsuppehåll, sova svårigheter, huvudvärk och hörselproblem.

Trängsel i lungorna

Lunga, även känd som pulmonary ödem, är ett tillstånd där luftblåsor i lungorna är fyllda med en överdriven mängd vätska, vilket leder till andnöd. När någon får en hjärtinfarkt eller hjärtsvikt, ökar trycket i venerna. Vätska går in luftblåsor i lungorna och de är inte överföra syre effektivt. Förutom hjärtsvikt, kan lunga också orsakas av en allvarlig infektion i lungorna, utövar på en hög höjd plats eller som en bieffekt av medicinering. Symtomen är andnöd, överdriven svettning, känsla som du är drunkning och hostar blod.

Kronisk hjärtsjukdom

Människans hjärta är utformad för att pumpa blod genom kroppen. Om hjärtat inte fungerar korrekt, organ och vävnader får syre och näringsämnen och avfallsprodukter kommer att bygga upp. Hjärtsvikt uppstår när hjärtat inte fungerar ordentligt. Hjärtat musklerna försvagas och de kan inte pumpa tillräckligt med blod att fylla hjärtats kammare eller att tömma de pumpande kammarna. Överskott vätska i lungorna och svullnad i benen eller fotleder är vanliga biverkningar av hjärtsvikt. Andra symtom på hjärtsvikt är att låta difficultly andning och viktökning som är på grund av ansamling av vätska.

Överväganden

Det finns olika grader av svårighetsgraden av nästäppa, överbelastning av lungorna och hjärtsvikt. Lindriga fall av varje kan oftast behandlas enkelt. Det är dock viktigt att vara medveten om att varje villkor kan bli mycket allvarligt om de lämnas obehandlade. En individs specifika omständigheter bör också beaktas. Exempelvis skulle ett spädbarn mer påverkas av nästäppa än en vuxen eftersom spädbarn främst andas genom näsan. Rådgör med en läkare med frågor eller funderingar.