mynewspapers.net

Typer av öga bultar

Typer av öga bultar


Öga bultar används att fästa linor, sträng eller kedjor till objekt. Många människor sträng tråd från öga bultar på baksidan av tavelramar, till exempel, så att de kan vila på krokar eller naglar på en vägg. Flera olika typer av öga bultar finns i ett antal material. Inspektera öga bultar regelbundet att kontrollera slitage och effektivitet.

Funktioner

Öga bultar består av en slinga i slutet av en gängad bult. Öglorna används som ankare för linor, kablar eller kedjor. Vissa öga bultar funktionen förmåga pivot eller vridbar. Ögat bult tråd storlekar finns i standard tum och metrisk millimeter. Vanliga storlekar i standardmått sträcker sig från ¼ tum ända till 2 ¼ tum i diameter. Vanliga storlekar i ISO-måttstandard sträcker sig från 6mm till 54mm i diameter och finns i 1mm steg.

Typer

Några vanliga typer av öga bultar är smidda öga bultar, skruv öga bultar, axel öga bultar, svängbara öga bultar och fingerborg öga bultar. Varje öga bult har dess praktiska tillämpningar. Smidda lyftöglor erbjuder högre belastning betyg än de flesta öga bultar. Skruv öga bultar används ofta för lyftning och rigg.

Specifikationer

Specifikationerna för öga bultar är gängade längd, Maximal lastkapacitet, längd på skaft, inre diameter (ID) för ögat, ögat tjocklek och totala vikt. Ett öga bultens Maximal lastkapacitet är ett mått som anger den maximala belastningen som en given öga bult kan hantera. Shank diameter på helgängade öga bultar är längden på tråden. Specifikationerna är gjorda för att återspegla både standard och metriska former av mätning. Specifikationer kan variera beroende på materialet ett öga bolt är gjord av och mängden material som går till den totala-konstruktionen av ett öga bult.

Fakta

För applikationer som kräver strikt vertikala lyft, finns last-fått öga bultar tillgängliga. Last-fått öga bultar rekommenderas inte för applikationer med kantiga lyft. Öga bultar som inte laddar-fått bör inte användas för lyft. Regelbundna mutter öga bultar och axel maskiner öga bultar är traditionellt rekommenderas att hålla laster som drar rakt ner. Axel mutter öga bultar kan användas för kantiga lastning.

Material

Öga bultar är tillverkade av flera material som aluminium, brons, härdade och rostfritt stål, mässing och Titan. Aluminium är traditionellt lättare men inte lika stark som stål. Rostfritt stål har rostskydd funktioner men kan inte vara härdade som kolstål.