mynewspapers.net

Typer av Necklines plagg

Typer av Necklines plagg


Typ av halsringningen av plagget du bär kan drastiskt ändra ditt utseende. Ett plagg med en polotröja ser konservativa och bär en air av elegans. I jämförelse är ett plagg med en störta v-neck mer avslöjande. Det finns många olika typer av necklines till valde från, med hundratals varianter möjliga.

Juvel

En av de vanligaste typerna av necklines är jewel halsringningen. Det är en enkel, hög, rund form som sitter vid basen av halsen. Tyget kräver elasticitet för huvudet för att passa genom öppningen eller en dragkedja som möjliggör en bredare öppning. Det används oftast i T-shirts, även om det finns också klänningar som har en juvel urringning.

V-ringad

Passande nog heter som en v-ringning, liknar halsringningen bokstaven "v". Tyget sluttningar till en punkt ovanför eller mellan brösten. Ofta används för att accentuera klyvning, kan ett smalt v-ringad också dra uppmärksamheten från breda axlar. Hals är vanligt förekommande på business västar och tröjor för män och på klänningar och toppar för kvinnor.

Polotröja

Polotröja är en populär urringning under de kallare månaderna av året. Tyget som stiger över axlarna och kramar halsen, hindrar kroppsvärmen från att fly och används som ett substitut för en halsduk. En variant av polotröja är kåpa-halsen. I huvudsak är det en polotröja med extra material som faller över axlarna och hänger öppna i halsen, hellre då kramas det.

Porträtt

Porträttet är en ytlig kanot-formad halsringning som öppnar längs axlarna och doppar nedan nyckelben. Porträttet används mestadels i kvinnors kläder som klänningar och långärmade T-shirts. Sabrina och bateau necklines är liknande versioner av stående med öppningar blir successivt mindre.

Halterneck

Enbart en kvinnas urringning, en halterneck kan hittas på plagg som baddräkter, klänningar, linnen och andra skjortor. Tyg loopar runt halsen och går tröjan över brösten, lämnar basen av halsen och axlarna bar. Banden kan variera i tjocklek. Upp på ryggen exponeras vilket gör det till en populär urringning för eleganta aftonklänningar. Ofta ingår en kåpa urringning med den halterneck.

Axelbandslös

En Axelbandslös urringning exponerar axlarna, krage ben och hals. Tyget är tätt runt bysten att hålla plagget i position. En älskling halsen, som har upp hälften av ett hjärta placerad över bysten, kan kombineras med en Axelbandslös urringning.