mynewspapers.net

Typer av medicinska schampo för hårbotten klumpar

Typer av medicinska schampo för hårbotten klumpar


Hårbotten klumpar irriterande och pinsamt och orsaken är ibland svårt att avgöra. Efter samråd med en läkare för den specifika orsaken, vilket skulle kunna vara psoriasis, seborroiskt dermatits, sebaceous dermatit eller hårbotten follikulit, har du många val i bra receptfria behandlingar. De flesta kommer i form av schampo och innehåller en eller flera av några effektiva ingredienser.

Zinc Pca produkter

Zinkpyrition är en av de ledande ingredienserna i hårbotten behandlingar och schampo att förebygga klåda, flagnande hårbotten, klumpar och dermatit. Det börjar vid roten att rena och balansera pH-nivån i hårbotten, lindra roten uppbyggnad som kan leda till sår i hårbotten. Det finns flera populära produkter använder en variant av denna formel, inklusive Zincplex, Follicleanse och Pureology. Många av dessa påstår resultat inom dagar och erbjuda en pengarna tillbaka tillfredsställelse garanti.

Selen svavelväte produkter

Selen svavelväte är en anti-infektiösa och anti-svamp ingrediens som finns i Selsun Blå mjällschampo att behandla sjukdomar i hårbotten, inklusive hårbotten klumpar. För de första två veckorna, använda produkten två gånger i veckan, och sedan taper användning ner. Det finns möjligheter för allergier och biverkningar som håravfall, oiliness, missfärgning av hår och irritation av hud och hårbotten. Konsultera alltid en läkare för att kontrollera om detta är rätt behandling för din specifika villkor.

Ketokonazol produkter

Ketokonazol är den enda FDA-godkänd behandlingen för mjäll och seborroiskt eksem. Här en potent anti-svamp behandling som används för svåra fall av mjäll och hårbotten klumpar som härrör från en svampinfektion. Ketokonazol finns i flera former och kräver recept vid högre koncentrationer, men Nizoral 2 procent är ett schampo som säljs över disk med denna ingrediens, och visar sig vara effektiva för att minska hårbotten problem.

Stenkolstjära produkter

Stenkolstjära används för att behandla många hårbotten klumpar genom bakterier och lossa och mjukgörande skorpor och fjäll i hårbotten. Det är visat att fortsätta att arbeta även efter sköljning. Det finns flera produkter tillgängliga med hjälp av stenkolstjära, ett populärt och billigt är Neutrogena T-gel. Det finns även Neutrogena T/Sal, som kombinerar stenkolstjära och salicylsyra, en annan ingrediens effektivt för behandling av hårbotten villkor.