mynewspapers.net

Typer av matlagning kastruller

Typer av matlagning kastruller


Att välja rätt matlagning pan är en viktig del av inrättande av ett kök. Om du gillar förbereder stora måltider eller om du gillar snabba middagar, det finns en typ av matlagning pan för dig. Tekniken för matlagning kastruller har utvecklats från den tid de kom ut på marknaden. Nya pannor erbjuder snabb matlagning och rensa enkelt upp. Men äldre kastruller fortfarande finns och fungerar bra i köket.

Non-stick

Typer av matlagning kastruller


Non-stick stekpannor är idealiska för kockar som gillar snabb och enkel rengöring. Non-stick yta tillåter matrester och avfall att glida av enkelt när du tvättar. En fördel med hälsa att använda en icke-stick pan är att de kräver en minimal användning av olja, så maten har mindre fett och är friskare. En nackdel är dock lätt att non-stick stekpannor scratch. Undvik att använda metall redskap för att hålla dessa pannor som ser ut som nya. Dessa pannor också förlora sin icke-stick förmåga om tvättas i diskmaskin. Non-stick stekpannor innehåller kemiska Teflon eller PFOA (perfluoroktansyra syra). Användning av non-stick stekpannor är kontroversiell på grund av att PFOA kemiska utsläpp från extremt varmt eller repad kastruller. Forskning från psykologi idag 2007 antyder dock att non-stick stekpannor utgör någon hälsorisk vid matlagning. Naturvårdsverket stöder också, kastruller, säga det finns ingen anledning till oro för PFOA utsläpp.

Obestruket

Typer av matlagning kastruller


Miljöaktivister på greenliving.com råda kockar att undvika den påstått farliga non-stick beläggningen, och välja ett obestruket pan. Om du söker att "go green", kan denna typ av matlagning pan vara alternativet för dig. Denna stekpanna avger inga kemiska utsläpp vid matlagning. Obestruket kastruller är dyrare än sina konkurrenter, men de har en längre livslängd. Dessutom är obestruket kastruller bäst för browning livsmedel eftersom det finns ingen beläggning att blockera direkt värme. Denna typ av pan är svårt att rengöra eftersom det finns ingen non-stick beläggning. Det finns många olika alternativ för obestruket kastruller som koppar, härdat glas och porslin.

Gjutjärn

Typer av matlagning kastruller


Gjutjärn kokkärl kan inte vara praktiskt för dagligt bruk, men de är bra att dra ut när matlagning stora måltider. Dessa tunga kastruller hålla maten varm länge efter tillagning. Även gjutjärn kan vara svårt att rengöra, är fördelen att mat fint kockar som fördelar värmen jämnt i pannan. En annan stor fördel med att använda gjutjärn kastruller är kemisk nedbrytning av järn i kosten. Enligt cookingincastiron.com, ökade användningen av aluminium och non-stick stekpannor i mitten av nittonhundratalet ledde till en ökning av personer med järn brister. Köpa gjutjärn kastruller är slutligen värt pengarna eftersom de kan hålla för generationer om vårdas korrekt. Vissa pannor kan pågå 70 år eller mer och skickas från mormor till barnbarn med minnen.