mynewspapers.net

Typer av marknadsföring strategier

Typer av marknadsföring strategier


En marknadsföringsstrategi består av de åtgärder som ett företag tar för att marknadsföra sina varor och tjänster. Detta inkluderar både att göra potentiella köpare medvetna om de varor och tjänster och övertala dem att köpa. Vissa icke-kommersiella organisationer kunde ha marknadsföringsstrategier, till exempel kan en kampanjgrupp försöker främja medvetenheten om och förändra attityder och handlingar göra detta med en stark marknadsföringsstrategi, även i detta sammanhang termen "kommunikationsstrategi" kan användas istället.

Reklam vs marknadsföring

Reklam är en del av marknadsföring, men två är inte samma sak. Reklam är en marknadsföringsaktivitet, men marknadsföring omfattar andra aktiviteter såsom PR och direkt marknadsföring som e-post, kampanjmaterial och flygblad, tillsammans med forskning och utvärdering behövs före och efter sådan aktivitet. Några definitioner av marknadsföring är andra faktorer som kan påverka försäljningen som produkt prissättning och branding.

Direkt marknadsföring

Direkt marknadsföring innebär att direkt nå en kund i stället gå genom en tredje part som med en tidning annons eller press täckning. Det har många fördelar som görs på rätt sätt, kan det betyda att nå specifika individer som är mer benägna att vara intresserad av produkten, kan öka risken att meddelandet som läst eller hört och kan tillåta en direkt uppmaning till handling eftersom det är riktat. Den största nackdelen är att vissa mottagare kan närma sig meddelandet med en negativ inställning om de får en massa direktreklam, e-post spam, marknadsföring samtal eller andra liknande meddelanden.

Guerilla marketing

Guerilla marketing beskriver avsiktligt okonventionella marknadsföringsmetoder som publicitet stunts, vanligtvis inte innebär några direkta betalningar mot täckning eller exponering. Vanligtvis guerilla marketing strategier innebär låg kostnad och i stället sträva efter att använda kreativitet för att öka möjligheterna till framgång. Sociala medier och andra online-teknik kan göra det lättare att nå en bred publik, särskilt om människor ser meddelandet väljer att dela den med vänner.

Marknaden position metoder

Dr John Wong, lärare i en marketing kurs vid Iowa State University, menar att valet av marknadsföring strategi bör bero på en befintlig marknadspositionen. Han säger marknadsledarna bör fungera på olika sätt att utvidga totala marknaden (inklusive att locka nya kunder och att få befintliga kunder att köpa mer) samtidigt försvara och även öka marknadsandelar genom att främja ditt eget varumärke som överlägsen. Han hävdar att mindre företag som vill ta en större marknadsandel måste visa varför de nuvarande marknadsledaren inte uppfyller kundens behov och hur den mindre firman kan ge ett bättre alternativ. Slutligen, mycket små företag som inte realistiskt att tror att bli marknadsledande snabbt måste differentiera sig och tilltala en nisch publik, att dra nytta av det faktum att de inte behöver att vädja till ett varierat utbud av kunder.

Processen

Gauri Sharma Forbes hävdar att oavsett marknadsföring taktik ett företag använder, processen är viktigt. Hon föreslår att snabbt rulla ut en ny strategi för att undvika det är avstannad av beauracracy, men operativ i en liten skala. Efter detta bör företag upprepade gånger försöka tweaking strategin för att se vad som fungerar och inte fungerar samtidigt successivt trappa upp.