mynewspapers.net

Typer av linnetygLinnetyg eller väva är tillverkad av fiber från lin växten, som är mycket uppskattad för sin hållbarhet och styrka, samt dess antibakteriella och svampdödande egenskaper. Det finns olika typer av linnetyg, som kan skiljas från varandra genom deras textur och deras väva mönster.

Damast

Damast är en typ av linne tyg som är vävt på en jacquard vävstol, med en kombination av slätten och satin vävar. Fibrerna är oftast platt och reversibel och damast tyget själv har en mjuk konsistens med en vändbar design. Det oftast kommer i en färg och används oftast för servetter, dukar, löpare och andra hushållsapparater material. Venise är en mycket fint texturerat mängd damast linne tyg. Till skillnad från damast, men kännetecknas den av stora blommönster.

Palin-woven

Ett vävt i tuskaft, slät linnetyg som fått sitt namn från dess vanligaste användning--för att torka glas är glas handduksfrotté. Det har vanligtvis en check eller randigt mönster av röd eller blå på vit bakgrund. Glas handduksfrotté har en lös väv som gör det mer absorberande och väl lämpad för rengöring av ändamål, utan gör det även relativt mindre hållbara. Holland linne är ett vävt i tuskaft linnetyg som behandlas med olja och stärkelse, ogenomskinlig och svårt för solljus att tränga igenom. Denna kvalitet gör den väl lämpad för användning i att göra fönster nyanser och lampskärmar. Cambric linne är den tunnaste och finaste linne. Detta vanligt vävt linnetyg har fått sitt namn från Cambria, Frankrike, där det producerades först. Det används ofta för att göra näsdukar, underkläder, doilies och aktre språnget. Butchers linne, som har en stark, tuskaft, är hård, grov och vanliga för tunga kläder som slaktare förkläden. Det är vävd med hjälp av tunna och tjocka Garner.

Löst vävda

Bird's eye linne kännetecknas av små geometriska mönster som påminner om ett fågelperspektiv. Det är löst vävd för att göra det högabsorberande och används ofta för blöjor och bindor. Huckaback är en annan löst vävt linne tyg som framställs vanligen av en blandning av bomull och linne. Den är vävd i handduk längder. Art linne produceras av hand-twisted garn och har en jämn yta.

Lakan

Detta är en tung typ av linne som oftast används vid tillverkning av ark. En annan egenskap den har är att vara bred. Det används också för tillverkning av material för kostymer och klänningar. Den har en fördel över andra typer av linne på grund av dess större bredd, vilket gör det lättare att skära mönster för plagg i olika längder och storlekar.

Frotté

Detta är det namn som ges för alla typer av linne som är lämpliga för tillverkning av handdukar. Handduksfrotté linne kommer i olika storlekar. handdukar som används för en rad olika ändamål. Linne är ansedd ett lyxigt material eftersom bearbetningen från lin fibrerna är inte en lätt procedur, men slutprodukten är vanligen mycket stark och har ett högt estetiskt värde.