mynewspapers.net

Typer av lila blad krukväxter

Typer av lila blad krukväxter


Växter behöver inte vara grön. Liva upp ditt hem med färg lila. Lila blad krukväxter kommer att återuppliva murriga rum och lägga till färgstarka accenter i ditt vardagsrum. Ihopkopplade med gröna lövverk växter, kommer att lila blad stå ut som en samlingspunkt i rummet. Lätt att växa och bibehålla, detta är ett enkelt sätt att lägga till en färg-boost till trist inkvarterar.

Lila shamrock

Lila shamrock växter (Oxalis regnellii atropurpurea) är Sydamerika och växa i en dunge mode med triangulärt formade blad. Dessa växter blommar på våren med ljust lila blommor. De bästa odlingsförhållanden är starkt indirekt ljus, sval luft och fuktig jord. Lila shamrocks odlas från små lökar så de har en vilande period två till tre gånger per år. Under denna period minska vattning och låt bladen dör tillbaka naturligt. Bladen bör tas bort först när de blir bruna. Låt lökarna bo vilande i tre till fyra veckor, sedan vatten och befrukta. Din anläggning kommer att komma tillbaka till livet och vara vacker igen.

Purple heart

Purple heart växter (Setcreasea pallida) är hemma i Mexiko och kännetecknas av deras mörka lila, spjut-formade blad som är täckta med blekt hår. I midsommar till början av hösten kommer dessa lila-färgade växter blommar med ljust lila blommor. Efter blomningen, bör växter skäras tillbaka så de inte blir alltför magra. Purple heart växter trivs bäst i full sol till lätt skugga och ljusare solljus hjälper också anläggningen för att upprätthålla dess lila färg. Vatten minst två gånger i veckan och gödsla en gång i månaden med ett balanserat gödselmedel. Under vintern månader vatten om en gång i veckan och gödsla inte tills ny tillväxt börjar under våren.

Purple passion

Purple passion (Gynura aurantiaca) är en perenn vinstockar som kan växa upp till 2,7 m (9 fot). Denna växt är också känd som velvet plant eller lila sammet på grund av dess sammetslen mjuk, sågtandade blad som är täckt med fina lila fuzz. Blomningar av små orange blommor, som ser ut som puff bollar och har en obehaglig lukt, kommer till sommaren. Purple passion växer bäst i full sol till halvskugga. Rikedomen av färg kommer att intensifiera med det ljusaste solljuset. Jorden bör vara väl dränerad och hålls fuktig hela tiden. Gödsla varje vecka under växtsäsongen med ett balanserat gödselmedel. Växterna bör skäras tillbaka under vintermånaderna för att bidra till tillväxt och för att hålla deras intensiv, livfull färg.