mynewspapers.net

Typer av lederna i kroppen

Typer av lederna i kroppen


Utan skarvar skulle kroppen inte kunna flytta. De ger en plats för muskler, ben, ligament och senor att ansluta. Efter hjärnan skickar en signal till flytta, lämpliga musklerna kontrakt och dra på benen. Dessutom stabilisera dina senor och ligament rörelsen. Din kropp har mer än ett slags gemensamt. Din kropp har lederna som inte flyttar kallas synarthroses. Det har också lederna som bara tillåter små mängder av rörelse som kallas amphiarthroses. Den senaste klassificeringen är diarthrosis lederna, som tillåter mer rörelse. Det finns sex typer av diarthrosis leder. Varje typ av gemensamt bestämmer vad rörelser ett visst område av kroppen kan göra.

Gångjärn gemensamt

Ett gångjärn gemensamt är exakt som det låter och fungerar som ett gångjärn på en dörr. Det tillåter endast flexion och extension. Armbågsleden är exempelvis ett gångjärn gemensamt som tillåter dig att räta ut och böja armen. När du räta ut ett gemensamt kallas rörelsen förlängning. När du böjer gemensamt kallas rörelsen flexion.

Sadeln Joint

En sadel gemensamt utformat för att ett brett utbud av rörelse. Det är där två ben möts på ett sätt som gör att de kan stödja varandra. Enda sadeln gemensamma i kroppen är i tummen. Det låter tummen böja, räta upp, rotera och nå hela handflatan.

Bollen och uttaget gemensamma

I en boll och uttaget gemensamt, i slutet av ett ben är rundade och andra benet är krökt inåt. De flesta medge att dessa typer av lederna. Exempel är din höftleds- och lederna. De är också de mest mottagliga för skada på grund av rörelsen de tillåter.

Pivot Joint

En pivot gemensamt kan du vända eller rotera. Den innehåller ett ben som är rundade medan andra benet har en ring form på högkant. Din hals innehåller en pivot gemensamt, så du kan vända på huvudet för att se sida till sida och tippa åt sidan.

Segelflyg Joint

En glidning gemensamt består av två ben att båda har en plan yta. Detta tillåter dem att glida över varandra för att möjliggöra rörlighet. Denna typ av gemensamt kan också cirkulära rörelser. Kopplingarna finns mellan benen i fingrar och tår. De tillåter dina fingrar och tår att flytta upp och ner och sida till sida. Det också glida lederna i dina handleder och vrister.

Condyloid Joint

Condyloid tillåter flexion och extension och en liten mängd rotation. Ett exempel är din käkleden eller käkled. Knogarna i fingrar och tår är också condyloid lederna.