mynewspapers.net

Typer av Kyckling matare

Typer av Kyckling matare


Det finns flera typer av Kyckling matare finns på marknaden och görs för specifika behov och användningsområden. De kan vara stora för små och gjort från olika plaster och metaller. Gemensamma Kyckling matare inkluderar chick matare, tråg, treadle matare, plast fågel matare och grus trattar.

Chick matare

Chick matare är små plast dalar. De används för att mata upp till 10 kycklingar. Mataren görs att rymma små kycklingar höjd upp till sex veckor gamla. Chick mataren har en lång bas att förhindra spill. Tråget är gjord att hålla chick crumb.

Rännor

Tråg liknar chick matare. De är långa, rektangulär lådor med långa öppningar. Vanligen tillverkade av galvaniserad metall, är mat öste in dem för utfodring. Tråg varierar i storlek och längd, beroende på mängden kycklingar eller höns som matas. Tråg matare är lätt att rengöra och billigare än andra typer av matare.

Pedalmanövrerade matare

Pedalmanövrerade matare är vanligen tillverkade av metall. De har ett justerbart lock och handtag. Treadle bär vikten på fågeln och orsakar foder facket att öppna. När fågeln lämnar treadle, stängs facket förhindra skadedjur från att äta fodret.

Plast matare

Plast fågel matare som vanligen används i kyckling gårdar. De är konformat och tillverkad av plast. Plast har en tråd hängande handtag och är lätta. Dessa typer av matare kan användas för alla stora fåglar. Maten är laddad i toppen av konen där det fyller en plastbricka som sitter på undersidan av konen. Den plast är där kycklingarna foder från.

Grit trattar

En grus hopper är en metall enhet som innehar foder. Det kan lagras inuti eller utanför. Grit matare har sluttande lock som kan svänga öppet som en dörr. Dessa används också att förhindra att skadedjur från att äta fodret. Grit hoppers är mindre och mer kompakt än andra typer av matare.

Hemgjord matare

Matare kan också göras från flera typer av material. En gemensam hemlagad feeder är tillverkad av pvc-rör. Öppningarna är borrade i botten för att förhindra regn ansamling. Andra material som används är avloppsrör och plaströr. Fisk matare kan också användas som Kyckling matare.