mynewspapers.net

Typer av kommunikation torn

Typer av kommunikation torn


Som Amerika ökar sin tillit till elektronisk kommunikation, blir åsynen av kommunikation torn allt vanligare. Den dramatiska ökningen mobiltelefonanvändning och nyare teknik, som trådlös e-post och web access har skapat en virtuell explosion i tornet konstruktion. Kommunikation torn används för många typer av elektronisk kommunikation, inklusive radio, cellulära, EMS tjänster och global positioning satellitteknik.

Självbärande torn

Dessa torn tenderar att vara den dyraste att bygga. Används för TV, mikrovågsugn och power transmission, kan själv stöds torn ha antingen tre eller fyra ben. Byggd på marken eller på byggnader, har dessa torn generellt lattice frame design. Självbärande torn är den starkaste och största motståndet mot is och vind massor av någon av de tre meddelande torn mönster. Dessa torn kan variera från 30 till 490 fot hög.

Monopole

Monopole torn är av en enda stolpe design och används oftast i cellulär och personliga kommunikationstjänst. De är fristående och är oftast byggda cylindriskt eller med flera sidor. Monopole torn placeras ofta på tak av höga byggnader. Varje avsnitt av monopole är svetsade eller skruvas ihop till en höjd mellan 30 till 490 fötter. Avsnittet med den största diametern är längst ned i tornet, med varje efterföljande avsnitt mindre som tornet stiger.

Mast torn

Mast torn är lättare och mer kostnadseffektivt än självbärande torn där utrymmet är billig. Av denna anledning används mast torn oftare i landsbygden inställningar. Tre killen sladdar tillverkad av höghållfast stål ankare tornet till marken över ett ankare radie lika med 2/3 av tornets höjd. Central masten görs antingen av en triangulär galler avsnitt eller tubulär att undvika isbildning. Mast torn varierar i höjd från 25 till 625 fötter.

Klassificering av kommunikation torn

Kommunikation torn klassificeringen är baserad på ett antal överväganden, inklusive strukturella åtgärder, som betecknar hur tornet är uppfört; tvärsnitt, som anger formen av tornen (kvadrat, sexkantig, polygonal eller trekantig); typ av materiella sektioner, som hänvisar till ett torn kantiga eller tubulär bracings; och typ av ytan den är placerad på.

Cellulära tekniken

När ett anrop görs på en mobiltelefon, sänds signalen via radio till närmaste antenn tornet. När webbplatsen antenn bestämmer elektroniskt att ursprungliga telefonen är rätt för att använda sitt nätverk, skickas meddelandet sedan via radio--för cell till cell samtal-- eller telefonlinje för samtal till mark linjer. Cellulära tekniken delar geografiska områden i celler, alla med sin egen mottagare/radioantenn. Dessa celler varierar i storlek från en enskild byggnad till 20 miles bred. När en cell telefonerna kund blir för långt bort från en antenn, sinnen nätverket att signalen blir svagare och vidarebefordrar signalen till antennen på en närmare cell.