mynewspapers.net

Typer av kommunikation innan tryckpressenMänsklig kommunikation går tillbaka så långt som mänskliga civilisationen. Utöver muntlig kommunikation, grottmålningar anor 12,600 f.Kr. var försök att förmedla budskap och berätta historier. Långt innan Johannes Gutenberg utvecklade sin tryckpress i Tyskland i 1440, var människor med muntliga, skriftliga och visuell kommunikation, och även andra former av utskrift, för att utbyta idéer och information.

Verbala

Verbal kommunikation är den äldsta formen av människors informationsdelning. Detta går långt utöver bara talar till varandra, dock. När människor samlades runt gamla lägereldar att berätta historier eller sjunga sånger, de dela information, idéer och historia. Mycket senare i mänsklighetens historia, skulle vandrande artister, gycklare, resa från stad till stad dela berättelser och sånger de hade lärt sig på sina resor. Dessa artister var kända under olika namn på olika platser. De första lagarna mot dessa föreställningar dök upp i Rom i 451 f.Kr. Dessa artister som ett sätt att historier spreds utanför området där de skapades, särskilt bland befolkningsgrupper som inte kunde läsa.

Visuell kommunikation

Långt innan uppfinningen av någon alfabetet, var människor med bilder och symboler för att kommunicera. Från Förhistoriska grottmålningar, som först dök upp ca 17 000 f.Kr., till egyptiska hieroglyfer, till de europeiska glasmålningar används i kyrkor och katedraler i medeltiden, har människor använt symbolik och bilder att dela idéer och passera längs berättelser. Talesättet "en bild är värd tusen ord" säger en hel del om hur människor använder visuell kommunikation. Än idag den bästa konsten berättar historier och aktier idéer.

Writing

Länge innan tryckpressen, folk skulle skriva saker. det feniciska alfabetet utvecklades 2000 f Kr just nu, om du vill få ett meddelande till en avlägsen vän, e-post eller SMS anländer nästan omedelbart. För mycket av människans historia tänkt får en meddelande till någon dock skriva det ner och ge det till en budbärare som skulle ta det till personen. Detta kan ta dagar, veckor eller månader och för en rad olika skäl, vissa meddelanden kan aldrig kommer fram. Många av de texter vi har kvar från gamla kulturer överleva eftersom munkar eller skriftlärda gjorde kopior för hand, transkribera hela böcker en sida i taget.

Skriva ut

Gutenberg tryckpressen utvecklades i 1440, men utskrift är äldre än så. Movable type av metall användes först omkring 1250 i Korea och movable type gjorda av lera utvecklades i Kina 1141. Innan movable type användes woodblock printing i Egypten så tidigt som på 300-talet, och i Kina så tidigt som 9. I trä block utskrift, var text och bilder ristade i ett block av trä som var täckt av bläck och tryckt på papper eller silke.