mynewspapers.net

Typer av kinesiska svärdSvärd har en lång historia i den kinesiska kulturen. Webbplatsen för historia svärd svärd av öst stater att några av de tidigaste kända kinesiska svärd var brons och går tillbaka till Shangdynastin, från omkring 1700 till 1100BC. Senare, svärd började vara smidda från andra metaller såsom järn och stål, och svärd skulle användas under krigföring. Med dessa framsteg inom svärd crafting, kom många olika stilar av svärd att bli. Moderna svärd är baserade på dessa svärd och används ofta i kampsporter utbildning.

Jian

Jian svärd är den tidigaste svärd typ inom Kina. Dessa svärd har en lång, rak tveeggad klinga. Svärd kan användas antingen ensamt eller med två händer. Enligt webbplatsen 2 klick svärd har jian svärd antingen ett vapen eller en religiös, dekorativ användning. Jian svärd som används som vapen var omtyckta kinesiska fotsoldater eftersom de kan användas som både brott och försvar. I religiösa ceremonier, var svärd tillverkade av jade och används som en dekorativ pjäs i en ceremoni.

DAO

Att mäta runt omkring 3 fot lång, har dao svärdet ofta en böjd klinga avsedd för slashing och hacka. Dao svärd har en enda kant och fungerar bra som en enhänta svärd. DAO svärd har ofta en piercade fästet, som en snodd eller tofs läggs för dekorativa ändamål. Dessa svärd användes i krig av kinesiska generalerna samt vara en ersättning för skjutvapen. Kampsporter skolor utbilda ofta studenter med dao svärd.

Butterfly

Butterfly svärd är en förkortad version av dao svärd. Dessa svärd mät runt omkring en och en halv fot lång och har en enda kant. Bladet av fjäril svärd har en böjd spets och är oftast bara slipas helt från ungefär halvvägs på bladet till spetsen. Butterfly svärd, bars som rapporterats av 2 klick svärd, ofta parvis enkel förvaring och hemlighållande. Fästet av fjäril svärdet har oftast en knoge vakt att skydda användarens händer i strid, samt att fånga motståndarens svärd.

Changdao

Användning av changdao svärd går tillbaka till omkring 1560 under en tid där kinesiska soldater kämpade mot invaderande mongolerna. Changdao svärd över 6 fot lång och har en tunn eneggad klinga med en svag Kurva till den. Detta svärd var avsedd för två-handed användning och användes ofta under krigstid.

Dadao

Dadao svärd, även känd som kriget sabre eller stora svärd, kräver två händer för användning på grund av deras storlek. På nästan 4 fot lång har dadao svärd en bred eneggad klinga. Bladet är utformad med en kurva i spetsen, gör det likna en tysk stor svärd. Webbplatsen för kinesiska svärd Guide nämner att dadao svärd var ofta används i strid för att skära upp benen på motståndarnas hästar till föll dem, så brukade köra ryttaren.

Miaodao

En annan tvåhandssvärd, miaodao kom i bruk under Kinas republikanska eran. Svärdets blad är ca 4 fot långa, smala och eneggad. Enligt webbplatsen kinesiska svärd Guide tillåter svärdets design innehavaren att enkelt dras ut att skära en motståndare på nära håll, som fungerar som en stödpunkt för stickande.