mynewspapers.net

Typer av Kil klackarKil klackar är populära i varje säsong på grund av deras klassiska styling och komfort, lägga till höjd samtidigt som den erbjuder mer stöd och stabilitet än en tunn häl eller stilett. Bara om någon typ av sko kan vara utformade i en kil form, inklusive pumpar, sandaler, träskor, stövlar och även sneakers. Kil höjder varierar och kan inkludera en plattform för att lägga till höjd i skon utan att öka höjd och vinkel av kilen.

Espadriller kil

Wedge espadriller beskriver någon kil sko med en flätad eller vävda bas. Men oftast finns som sandaler, wedge espadriller ses också på stängd-toe pumpar, peep-toe pumpar och träskor. Den identifierande faktorn är flätade eller vävda basen, som kan göras från en mängd olika material, inklusive bomull, jute, rotting eller syntetmaterial. Även om andra material används på basen, som trä, läder eller kork, kategoriserar vävda portion den som en espadriller.

Trä och kork kilar

Efter espadrillos, de vanligaste Kil klackar är av trä eller kork. Kil basen kan göras av en solid bit av trä eller kork, kan vara insvept i trä eller kork eller kan vara urholkad inuti för att minska vikten på skon. Andra vanligt förekommande material för Kil klackar innehålla gummi, plast, Lucite, läder och canvas.

Dolda kil

Dolda kilen har en mycket liten kil (3/4 tum eller mindre) som är inbyggd i skon, så att ingen kil är synlig och skon verkar vara platt. Dolda kilen används oftast på ballet flats.

Radbruten kil

En radbruten kil har en klack insvept i samma material som den övre delen av skon, som vanligtvis är läder, så övre och kilklack verkar vara tillverkade av ett stycke. Radbruten kilen är vanligt på kil pumpar och kil stövlar.

Arkitektoniska kil

Arkitektoniska kilen har utskärningar eller arkitektoniska begrepp byggdes till kil basen. Det är vanligast på trä kilar och ofta på Lucite kilar.

Flatform kil

En flatform är en platt sko eller sandal på en plattform som bas. Flatforms kan vara platt eller kan ha en liten lutning av hälen så skon bär som en platt men ser ut som en kil. Flatforms uttrycks oftast som espadrillos och andra sandaler.