mynewspapers.net

Typer av jobb barn hade under den industriella revolutionen

Typer av jobb barn hade under den industriella revolutionen


I början av den industriella revolutionen fanns några lagar för att skydda barn från den hårda, och ibland dödliga, arbetsvillkor. Som fabriker, ägare av fabriker, behövs fabriker och gruvor flexibla medarbetare som var alltför unga och obildade att klaga på löner och orättvis behandling de ofta skulle uthärda i händerna på shop ägare, chefer och arbetsledare. Barn, var sedan idealtypen av anställd. Typer av jobb de ofta uppträdde var farliga och arbetstid var krävande.

Utomhus jobb

Många barn som bodde i denna tid arbetade utomhus. Enligt Innerleithen Primary School, fick några anställning som gatan städare, medan andra var gatuförsäljare. Städare skulle sopa den leriga vägar, rengöring av hästgödsel och leran för att göra plats för fotgängare och vagn förare som vill promenera eller cykla genom staden. Gatan säljarna sålde produkter, till exempel blommor, spetsar och muffins i hela staden. Ännu andra barn fick arbete på landsbygden. Till exempel skulle jordbrukare anställa dem som fågelskrämmor, vars uppgift var att jaga fåglar från grödor, skydda jordbrukarnas försörjning.

Fabriksarbete

Många barn arbetade långa och ansträngande timmar i fabriker. De arbetade ofta i grym ägare, chefer och tillsyningsmän. Förhållandena var inte säker. Ett jobb ägde rum i en tändsticksfabrik. En match dipper skulle vara ett barn vars jobb var att doppa matchar in ett inslag kallat fosfor, som är dödlig om en person andas in alltför mycket av det i hans lungor. Ja, denna kemikalie orsakat barnens tänder att ruttna ut och några även dog från att andas in fosfor rök. En annan fabrik jobb innebar arbete på en bomullsfabrik. Mal ägare tog föräldralösa och arbetade dem grymt svårt. Det fanns lite eller ingen tid för motion, lek eller frisk luft. Mill ägarna arbetade dem även på söndagar. Tid för tillbedjan fanns inte som ledning förväntat att tillbringa dagen med att rengöra maskinen. Några av barnen ådragit sig allvarliga skador som de somnade och in i maskinerna. Andra uppkommer scalping som maskindelar fångade sitt hår, slita av huvudet.

Kolgruvor

Barn fick anställning i kolgruvorna som jägare, personer anställts för att öppna en lucka genom att dra en sträng när de såg kol vagnarna kommer. Äldre barnen arbetade som kol bärare, bar på stora korgar av kol på ryggen. Senare i livet--om de bodde som länge--de drabbats av en mängd lung sjukdomar, även cancer. Det fanns ingen arbetsplats säkerhetslagar på plats.

Bostäder

Den brittiska regeringen förbjöd användning av pojkar som lampglassvep 1832, ägare av stora hus fortsatte att anställa dem. Den typiska sweep började sin karriär på mellan fem och 10 år. Som ett resultat, LED dessa barn, när de först började arbete, många skärsår och blåmärken. Men ju mer de arbetade, desto tuffare deras hud blev till det och nedskärningarna skulle minska i frekvens. Men utsatt skorstenen sotning dessa småttingar att inandning av sot och andra material som inte var hälsosam för sina lungor.