mynewspapers.net

Typer av isolerad koppar

Typer av isolerad koppar


Isolerad koppar kommer i flera olika former, även om många människor bara tänka på frigolit när du säger en kopp är isolerad. Olika typer av material som används för att göra isolerade cups, och var och en ger olika resultat. Varje typ av isolerande material håller drycker varma eller kalla. Vissa fungerar bättre än andra.

Frigolit-isolerade koppar

Frigolit-isolerade muggar är billiga och finns i en mängd av olika storlekar. Lock för dessa koppar är tunn plast. Många snabbmat restauranger använder denna typ av cup. Det fungerar bra för att hålla dryck varm eller kall under en lång period. Styrofoam koppar håller drycker varma eller kalla utan svettas på utsidan av koppen. En av nackdelarna med koppar är att vissa kan innehålla BPA--bisfenol A--som är farliga för din hälsa.

Papper-isolerade koppar

Isolerad koppar gjorda av tjockt papper och belagda med vax finns i olika storlekar. De håller drycker varma och kalla, men inte så länge som styrofoam koppar. Efter ett tag, vätskan i cup startar sipprar genom väggarna i koppen. Isolerad koppar görs med pappersmassa, som är ett naturligt material, så det finns inte någon hälsofrågor som är associerade med den. Denna cup är bättre för miljön än frigolit, men mycket bränsle och råvaror gå in att göra kopparna. Pappersmuggar kostar mer än styrofoam koppar, så att färre restauranger använda dem.

Akryl-isolerade koppar

Akryl-isolerade koppar kommer i olika former och storlekar med monterat lock, och de hålla varma och kalla drycker vid rätt temperaturer. Utformningen av koppen avgör hur bra det håller drycker varma eller kalla. Om koppen har en tjock vägg och välsittande lock, isolerar det bättre drycken. Några av de dyrare akryl koppar har en styrofoam foder mellan de inre och yttre lagrarna av koppen. Detta lager förbättrar de isolerande egenskaperna i cupen.

Glas/keramik isolerad koppar

Isolerglas eller keramiska muggar finns i många olika former och storlekar. Om koppen har en tjock glas eller keramiska vägg, isolerar det dryckerna bättre. Det är därför människor dricka kalla drycker i drycker från tjockt glas muggar. Det tjocka glaset håller kylan i drycken längre. Tjockväggiga keramiska muggar eller muggar är populära för varma drycker såsom kaffe eftersom de håller värmen bra.